ΤΟΠΙΚΑ

Στραγγιστό γιαούρτι από την ΕΒΟΛ ~ Από την επόμενη Παρασκευή στα ράφια

στραγγιστό-γιαούρτι-από-την-εβολ-από-τ-22654

Ετοιμάζονται και νέα προϊόντα, άνοιγμα στις αγορές της Κρήτης και της Πελοποννήσου

Νέους κωδικούς και νέα προϊόντα από την ΕΒΟΛ που το επόμενο διάστημα ανοίγει «τα φτερά της» σε Κρήτη και Πελοπόννησο. Σε πρώτη φάση όπως ανακοίνωσε χθες ο πρόεδρος του Α.Σ. Βόλου και της ΕΒΟΛ Νικήτας Πρίντζος από την ερχόμενη Παρασκευή 22 Απριλίου στα ράφια των σούπερ μάρκετ θα βρίσκεται το στραγγιστό γιαούρτι της ΕΒΟΛ που εκτός από τη Μαγνησία «θα ταξιδέψει» και στο λεκανοπέδιο της Αττικής. Σε δεύτερη φάση και μέσα στο καλοκαίρι η ΕΒΟΛ ευελπιστεί ότι θα έχουν ολοκληρωθεί οι συζητήσεις σε Κρήτη και Πελοπόννησο.

Ρεπορτάζ: ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Σύμφωνα με τον κ. Πρίντζο η ΕΒΟΛ το επόμενο διάστημα και μετά το στραγγιστό γιαούρτι, ετοιμάζεται ολοταχώς για την παραγωγή ξινόγαλου (Αριάνι) καθώς επίσης κρέμας και ρυζόγαλου.

Για το στραγγιστό γιαούρτι εξάλλου βολιδοσκοπούνται και οι αγορές του εξωτερικού με τον Πρόεδρο του Α.Σ. Βόλου να επισημαίνει ότι οι εξαγωγές είναι ο επόμενος στόχος, ενώ μέσα στον Ιούνιο σε ημερομηνία που θα καθοριστεί το επόμενο διάστημα προγραμματίζονται τα επίσημα εγκαίνια του εργοστασίου μετά την επένδυση για το τμήμα εμφιάλωσης που ολοκληρώθηκε.

Ανθεκτικοί στην κρίση

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε χθες ο κ. Νικήτας Πρίντζος, ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Βόλου το 2015 παρά την κρίση παρουσίασε κέρδη 2 εκ. ευρώ , με αύξηση τζίρου 10%.

Αυτή η οικονομική ευρωστία όπως τόνισε ο πρόεδρος του Α.Σ. Βόλου επέτρεψε στο συνεταιρισμό να πληρώσει τις καλύτερες τιμές πανελλαδικά στους αγρότες στα σιτηρά, το καλαμπόκι και το κριθάρι, επίσης τους κτηνοτρόφους για το γάλα αλλά και να επιτελέσει και κοινωνικό έργο. Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν δόθηκαν από την ΕΒΟΛ 100 τόνοι γάλακτος σε κοινωνικές ομάδες που αντιμετωπίζουν προβλήματα ενώ επίσης μοιράστηκαν 2000 διατακτικές των 50 ευρώ η κάθε μία.

Επίσης οι 140 εργαζόμενοι της ΕΒΟΛ δεν έχουν υποστεί καμία περικοπή στους μισθούς τους, ενώ επίσης η ΕΒΟΛ τους κατέβαλλε και οικονομικό bonus στο τέλος της χρονιάς.

«Δεν χρωστάμε πουθενά. Είμαστε μία υγιής επιχείρηση, χωρίς δανειοδότηση και με πολύ ικανοποιητική ρευστότητα. Παρά την κρίση η ΕΒΟΛ όχι μόνο στάθηκε όρθια αλλά κατάφερε να ολοκληρώσει τη μεγάλη επένδυση του εργοστασίου εμφιάλωσης των 6,5 εκατ. ευρώ που θα εγκαινιαστεί μέσα στον Ιούνιο του 2016, αλλά και του 1,5 εκατ. ευρώ στο στραγγιστό γιαούρτι, μπαίνοντας δυναμικά στη συγκεκριμένη αγορά που καλύπτει το 80% της κίνησης σε όλα τα είδη γιαουρτιού» υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο κ. Πρίντζος.

Μειωμένο τιμολόγιο από Α.Σ. Βόλου για τις δηλώσεις ΟΣΔΕ αγροτών και κτηνοτρόφων

Νέο τιμολόγιο για τις αιτήσεις ΟΣΔΕ μειωμένο κατά 40% από πέρυσι βάζει σε εφαρμογή ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Βόλου προκειμένου να βοηθήσει τους αγρότες και κτηνοτρόφους που αντιμετωπίζουν προβλήματα ρευστότητας. Η απόφαση ελήφθη στο Δ.Σ. του Α.Σ. Βόλου και θα εφαρμοστεί μόλις ο ΟΠΕΚΕΠΕ ανοίξει το σύστημα για τη συμπλήρωση των νέων αιτήσεων ΟΣΔΕ για το 2016.

Χθες παρουσιάζοντας το νέο τιμολόγιο ο κ. Πρίντζος απηύθυνε έκκληση και στις άλλες ενώσεις στη Μαγνησία σε Αλμυρό και Πήλιο καθώς και στους ιδιώτες που είναι πιστοποιημένοι να παραλαμβάνουν τις αιτήσεις ΟΣΔΕ να ακολουθήσουν το παράδειγμα του Α.Σ. Βόλου για να βοηθήσουν τους αγρότες. Προειδοποίησε μάλιστα εάν και εφόσον δεν μειώσουν τις τιμές, ο Α.Σ. Βόλου θα βγάλει δικά του συνεργεία σε Αλμυρό και Πήλιο για να συνδράμει τους αγρότες προσφέροντας χαμηλότερες τιμές.

Μετά τη μείωση κατά 40% που αποφάσισε ο Α.Σ. Βόλου για τις φετινές δηλώσεις για αιτήσεις μέχρι 25 στρέμματα το κόστος θα είναι 25 ευρώ, για αιτήσεις μέχρι 50 στρέμματα το κόστος ανεβαίνει στα 30 ευρώ, στα 100 στρέμματα καθορίζεται στα 60 ευρώ, για δηλώσεις ΟΣΔΕ για πάνω από 150 στρέμματα καθορίζεται το κόστος στα 80 ευρώ και μετά τα 200 στρέμματα το κόστος καθορίστηκε στα 150 ευρώ.

«Εμείς δεν λειτουργούμε ανταγωνιστικά στους υπόλοιπους φορείς. Μόνη μας μέριμνα είναι να γίνουν σωστά οι δηλώσεις των αγροτών και κτηνοτρόφων που θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τις 15 Μαΐου», τόνισε ο κ. Πρίντζος. Ο πρόεδρος του Α.Σ. Βόλου κάνοντας εξάλλου ένα γενικό σχόλιο για την κατάσταση στον αγροτικό και κτηνοτροφικό τομέα περιέγραψε την κατάσταση με μελανά χρώματα και τόνισε: «Οι γεωργοί και οι κτηνοτρόφοι είναι σε απελπιστική κατάσταση, δεν έχουν ρευστότητα, δεν ξέρουν τι τους ξημερώνει. Δυστυχώς ενώ όλοι γνωρίζουν ότι η έξοδος από την κρίση μπορεί να γίνει με την ενίσχυση του αγροτικού τομέα, κανείς δεν έχει σκύψει όπως πρέπει πάνω στα προβλήματα. Οι αγελαδοτροφικές μονάδες κλείνουν, τα ζώα σφάζονται και υπάρχει μείωση στην παραγωγή του γάλακτος από τους 60.000 τόνους στους 450.000» σημειώνει ο κ. Πρίντζος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου