ΤΟΠΙΚΑ

Πυρκαγιά σε κεντρικό ξενοδοχείο στον Βόλο

πυρκαγιά-σε-κεντρικό-ξενοδοχείο-στον-226512

Συναγερμός σήμανε χθες στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου, όταν στις 08:40 εκδηλώθηκε πυρκαγιά στο ρετιρέ του ξενοδοχείου «Αίγλη» στον Βόλο, από το οποίο έβγαιναν πυκνά σύννεφα καπνού, που ήταν ορατά σε ολόκληρο το κέντρο της πόλης.

Αμεσα κινητοποιήθηκε ισχυρή δύναμη πυρόσβεσης, ενώ το ξενοδοχείο προέβη σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες και η διεύθυνσή του εκκένωσε όλους τους χώρους. Η πυρκαγιά κατασβήστηκε γρήγορα και το ξενοδοχείο επανήλθε άμεσα στην κανονική του λειτουργία.

Συνολικά κινητοποιήθηκαν 20 πυροσβέστες με 10 οχήματα από τις πυροσβεστικές αρχές του Βόλου και της Β’ ΒΙ.ΠΕ. Η προανάκριση για τα ακριβή αίτια εκδήλωσης της φωτιάς συνεχίζεται από το Ανακριτικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου.

Οπως εκτιμάται, πιθανότατα η φωτιά να ξέσπασε από βραχυκύκλωμα σε συσκευή. Με τη συντονισμένη επέμβαση των πυροσβεστών και του προσωπικού του ξενοδοχείου, που είναι εκπαιδευμένο σε πυρκαγιές, η φωτιά δεν επεκτάθηκε και περιορίστηκε στην αρχική εστία.

Πελάτες του ξενοδοχείου σημείωσαν στο taxydromos.gr ότι η άμεση παρέμβαση των δυνάμεων, αλλά και η ψυχραιμία του προσωπικού βοήθησαν, έτσι ώστε όλος ο κόσμος να βγει εκτός της μονάδας χωρίς να κινδυνέψει κανείς.

Η φωτιά εκδηλώθηκε στο δωμάτιο του συντηρητή του ξενοδοχείου, όπου υπήρχαν κλινοσκεπάσματα, ηλεκτρονικός εξοπλισμός, έπιπλα.

Κανονικά η λειτουργία του ξενοδοχείου «Αίγλη»

Οι ασκήσεις ετοιμότητας σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης για το προσωπικό αποδείχτηκαν χρήσιμες, όταν εκδηλώθηκε η πυρκαγιά και οι εργαζόμενοι στο ξενοδοχείο κλήθηκαν να διαχειριστούν μικρής εστίας πυρκαγιά.

Σε ανακοίνωσή του το ξενοδοχείο σημειώνει ότι προέβη άμεσα σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες, έχοντας ως ύψιστη προτεραιότητα την ασφάλεια επισκεπτών και προσωπικού, που εκκένωσαν υπό την αρωγή της διεύθυνσης και δίχως καθυστερήσεις όλους τους χώρους του ξενοδοχείου.

«Επειτα από τη σχετική άδεια των αρχών και έχοντας εξαλείψει την ύπαρξη οποιουδήποτε κινδύνου, η λειτουργία του ξενοδοχείου έχει επανέλθει πλέον κανονικά, δίχως να έχουν επηρεαστεί από το γεγονός λοιποί χώροι του ξενοδοχείου, όπως η υποδοχή, οι αίθουσες συναντήσεων και πρωινού, καθώς και τα δωμάτια επισκεπτών», επισημαίνεται σε ανακοίνωσή του.

Η διοίκηση του ξενοδοχείου ευχαριστεί θερμά την Πυροσβεστική Υπηρεσία και τις αστυνομικές αρχές για την έγκαιρη επέμβαση και την αποτελεσματική καθοδήγησή τους, αλλά και τη διεύθυνση και το προσωπικό για τον επαγγελματισμό τους, που σε συνδυασμό δράσεων εξάλειψαν τον κίνδυνο και εξασφάλισαν άμεσα την κανονική λειτουργία του ξενοδοχείου, επιτρέποντάς του να συνεχίσει τη μακρά ιστορία του στη φιλοξενία της πόλης του Βόλου.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου