ΤΟΠΙΚΑ

Θεοφάνια με πρωτόκολλα στον Βόλο

θεοφάνια-με-πρωτόκολλα-στον-βόλο-226353

Με τη δέουσα λαμπρότητα, τηρώντας τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα, η τοπική Εκκλησία θα εορτάσει τη μεγίστη εορτή των Θεοφανίων, την Πέμπτη 6 Ιανουαρίου, με επίκεντρο τον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου. Αναγκαία η χρήση μάσκας και η τήρηση των ενδεδειγμένων αποστάσεων για τους πιστούς στους ναούς, σύμφωνα με τα μέτρα που ισχύουν κατά της πανδημίας, με την τοπική Εκκλησία να ανακοινώνει το πρόγραμμα του εορτασμού.

Μετά τις απαγορεύσεις που ίσχυσαν πέρυσι, με την τελετή του αγιασμού των υδάτων να τελείται στο Μητροπολιτικό Ναό του Βόλου παρουσία ελάχιστων πιστών, φέτος αναμένεται να τελεστεί στην παραλία, σύμφωνα, πάντα, με τα ισχύοντα πρωτόκολλα.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα των ιερών ακολουθιών που έχει καταρτιστεί από τη Μητρόπολη Δημητριάδος, αύριο Τετάρτη 5 Ιανουαρίου, παραμονή των Θεοφανίων, από τις 5.30 έως τις 8.30π.μ., θα τελεστούν ο όρθρος, οι μεγάλες και βασιλικές ώρες των Θεοφανίων, ο εσπερινός, η θεία λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου και ο μέγας αγιασμός.

Στις 6.30μ.μ., στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου θα τελεστεί ο μέγας πανηγυρικός εσπερινός των Θεοφανίων, χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Δημητριάδος Ιγνατίου. Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο Αρχιμανδρίτης Ιγνάτιος Αναγνωστόπουλος, προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Βόλου.

Ανήμερα της εορτής των Θεοφανίων θα τελεστεί πανηγυρική θεία λειτουργία, ιερουργούντος του κ. Ιγνατίου, ο οποίος θα τελέσει τον μέγα αγιασμό. Μετά το πέρας της θείας λειτουργίας, θα ξεκινήσει η λιτάνευση του Τιμίου Σταυρού και της Ιεράς Εικόνος Βαπτίσεως στους δρόμους του Βόλου, με κατάληξη την παραλία, όπου ο Επίσκοπος θα τελέσει τον αγιασμό των υδάτων.

Για την αποφυγή του συνωστισμού, προγραμματίζονται απευθείας μεταδόσεις των ακολουθιών ραδιοφωνικά, διαδικτυακά και τηλεοπτικά. Συγκεκριμένα ο Μέγας Εσπερινός των Θεοφανίων και η Θεία Λειτουργία ανήμερα της εορτή θα μεταδοθούν απευθείας από τον τηλεοπτικό σταθμό Αstra, τον ραδιοφωνικό σταθμό Ορθόδοξη Μαρτυρία και το κανάλι της Ιεράς Μητροπόλεως στο youtube.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου