ΤΟΠΙΚΑ

Προσοχή στα κουνούπια συνιστά η Διεύθυνση Υγιεινής

προσοχή-στα-κουνούπια-συνιστά-η-διεύθ-226128

Την προσοχή των πολιτών συνιστά η Διεύθυνση Υγιεινής της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και ειδικότερα προκειμένου να υπάρξει «προστασία» καθώς οι καιρικές συνθήκες είναι ιδιαίτερα ευνοϊκές για την ανάπτυξη πληθυσμών κουνουπιών .

Τα μέτρα που συντελούν στην προστασία από τα κουνούπια, έτσι όπως έχουν προσδιορισθεί από το ΚΕΕΛΠΝΟ. – www.keelpno.gr.

Περιλαμβάνουν απομάκρυνση των συσσωρευμένων λυμάτων και του στάσιμου νερού από λεκάνες, βάζα, γλάστρες, παλιά λάστιχα, υδρορροές και άλλα μέρη του κήπου, ώστε να μην έχουν πρόσβαση τα κουνούπια σε λιμνάζοντα νερά, που αποτελούν σημεία εναπόθεσης των αυγών τους.

Ακόμα και το έδαφος που παραμένει για μεγάλα διαστήματα υγρό μετά το πότισμα, μπορεί να αποτελέσει σημείο εναπόθεσης αυγών. Με κάλυψη των αγωγών εξαερισμού των βόθρων με σήτες, με καθαρισμό των αγωγών όμβριων υδάτων και τα κανάλια απ’ ότι εμποδίζει την ελεύθερη ροή του νερού και με αντικατάσταση τυχόν σπασμένων σωλήνων νερού που τρέχουν.

Επίσης με καθαρισμό και ψεκασμό των στάβλων, με χρήση ανεμιστήρων ή κλιματιστικών., με κούρεμα γρασιδιού, θάμνων και φυλλωσιών (σημεία που βρίσκουν καταφύγιο τα ενήλικα κουνούπια), με χρήση λαμπτήρων κίτρινου χρώματος για το φωτισμό εξωτερικών χώρων (προσελκύουν λιγότερο τα κουνούπια).

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου