ΤΟΠΙΚΑ

Σε κρίσιμη κατάσταση στη ΜΕΘ ο εργάτης που τραυματίστηκε στη Νεάπολη

σε-κρίσιμη-κατάσταση-στη-μεθ-ο-εργάτης-226053

Μετά από ατύχημα με κλαρκ – Συνελήφθη ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης – Αυτοψία από την Επιθεώρηση Εργασίας

Σε κρίσιμη κατάσταση να νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου ο 29χρονος εργάτης, που, σύμφωνα με πληροφορίες, τραυματίστηκε σοβαρά από αδέξιο χειρισμό κλαρκ προχθές στις 17:00 σε επιχείρηση στη Νεάπολη. Το Αστυνομικό Τμήμα Βόλου προχώρησε προχθές αργά το βράδυ στη σύλληψη του ιδιοκτήτη της επιχείρησης, 51χρονου ημεδαπού, που παρουσιάστηκε αυτοβούλως στο Αστυνομικό Τμήμα Βόλου και έδωσε κατάθεση.

Ο 29χρονος τραυματίστηκε πολύ σοβαρά από τη μέση και κάτω, καθώς από το ατύχημα υπέστη συντριπτικά κατάγματα στη λεκάνη και τα πόδια, ενώ είχε και εσωτερική αιμορραγία. Η οικογένειά του είναι σοκαρισμένη. Ο εργάτης υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση και εισήχθη στη ΜΕΘ, όπου νοσηλεύεται διασωληνωμένος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εργάτης συνεθλίβη μεταξύ κλαρκ και φορτηγού εντός της επιχείρησης. Ο χειριστής του κλαρκ ιδιοκτήτης της επιχείρησης, φέρεται να προκάλεσε το εργατικό ατύχημα από αδέξιο χειρισμό.

Ωστόσο, ο ίδιος φέρεται να δηλώνει ότι ο τραυματισμός σημειώθηκε, καθώς όταν αντιλήφθηκε τον 29χρονο και προσπάθησε να ακινητοποιήσει το μηχάνημα, δεν τα κατάφερε επειδή το κλαρκ παρουσίασε βλάβη και κόλλησε το γκάζι, με το μηχάνημα να ήταν σε κίνηση.

Ο 51χρονος κρατήθηκε το βράδυ και χθες αφέθηκε ελεύθερος με προφορική εντολή εισαγγελέα.

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Βόλου λάμβαναν έως αργά προχθές το βράδυ καταθέσεις. Αυτόπτης μάρτυρας φέρεται να δήλωσε ότι είδε από μακριά τον εργάτη να πέφτει από το κλαρκ και το μηχάνημα να τον πατά.

Επισημαίνεται ότι το Αστυνομικό Τμήμα Βόλου ενημερώθηκε με καθυστέρηση για το εργατικό ατύχημα.

Η οικογένεια του 29χρονου που ειδοποιήθηκε από το Νοσοκομείο δεν γνωρίζει ακόμη τι ακριβώς έχει συμβεί. Ο πατέρας του φέρεται να δήλωσε ότι ειδοποιήθηκε από το Νοσοκομείο για τον τραυματισμό.

Ο εργάτης δεν είναι σε θέση για να δώσει κατάθεση. Είναι ο μοναδικός που μπορεί να διαφωτίσει σχετικά με τις ακριβείς συνθήκες του εργατικού ατυχήματος.

Επισημαίνει ότι ο 29χρονος, που είναι υπήκοος Αλβανίας, εργάζεται στην επιχείρηση, όμως φέρεται να είναι ανασφάλιστος.

Για το περιστατικό ενημερώθηκε και η Εισαγγελία Βόλου, που παρακολουθεί την υπόθεση.

Στο μεταξύ, κλιμάκιο της Επιθεώρησης Εργασίας μετέβη χθες στην επιχείρηση και προχώρησε σε αυτοψία. Το πόρισμα της αυτοψίας, που θα επισυναφθεί στη δικογραφία της υπόθεσης, αναμένεται να εκδοθεί το επόμενο διάστημα.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου