ΤΟΠΙΚΑ

Δεσμεύτηκαν να απομακρύνουν τα ιατρικά απόβλητα από το ΠΕΔΥ

δεσμεύτηκαν-να-απομακρύνουν-τα-ιατρι-226001

Η αποκάλυψη του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ κινητοποίησε υπηρεσίες και αρμοδίους

Η αποκάλυψη του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ για τα ιατρικά απόβλητα που βρίσκονται παρατημένα 12 ολόκληρους μήνες σε κοινή θέα στο ισόγειο του κτιρίου που στεγάζονται τα ιατρεία του ΠΕΔΥ στο Βόλο, κινητοποίησε χθες τις υπηρεσίες τόσο σε τοπικό επίπεδο όσο και στη Λάρισα στην 5η ΥΠΕ.

Ο διευθυντής του ΠΕΔΥ στο Βόλο Γ. Μπακούλας επιβεβαίωσε πλήρως το ρεπορτάζ του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ και απέδωσε σε γραφειοκρατικές αγκυλώσεις την καθυστέρηση στην απομάκρυνση των αποβλήτων. Ο ίδιος ανακοίνωσε ότι σε ένα περίπου 10ήμερο εκτιμάται ότι το πρόβλημα θα αντιμετωπιστεί καθώς ολοκληρώνεται ο σχετικός διαγωνισμός και θα ανατεθεί σε εταιρεία η μεταφορά των αποβλήτων.

Οπως έγραψε προχθές ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ η εταιρεία με την οποία υπήρχε σύμβαση για την απομάκρυνση και την ταφή τους έχει λήξει από το Δεκέμβριο του 2014 και από τότε μέχρι σήμερα τα απόβλητα παραμένουν στον προαύλειο χώρο του ισογείου του κτιρίου που στεγάζεται το ΠΕΔΥ.

Χθες μετά τη αποκάλυψη του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ σύμφωνα με πληροφορίες υπήρξε άμεση κινητοποίηση τόσο σε τοπικό επίπεδο όσο και στην 5Η ΥΠΕ με τις αρμόδιες υπηρεσίες να «κινούν λυτούς και δεμένους» προκειμένου μέσα στο επόμενο δεκαήμερο, λυθεί το πρόβλημα.

Επειδή ωστόσο δεν είναι η πρώτη φορά που δίνονται το τελευταίο διάστημα ανάλογες διαβεβαιώσεις, οι πληροφορίες λένε ότι τόσο από την πλευρά των γιατρών του ΠΕΔΥ όσο και από την πλευρά των νοσηλευτών έχει διαμηνυθεί προς την 5η ΥΠΕ ότι δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια καθυστερήσεων και αβελτηρίας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου