ΤΟΠΙΚΑ

Ε.Κ.Β.: Χωρίς δίπλωμα και άδεια ο χειριστής του κλαρκ

ε-κ-β-χωρίς-δίπλωμα-και-άδεια-ο-χειριστ-225965

Κατάφωρες παραβάσεις και ελλείψεις, που δεν συνάδουν με όσα η εργατική νομοθεσία προβλέπει για την εξασφάλιση ασφαλών συνθηκών σε χώρο δουλειάς, διαπιστώθηκαν στην μεταφορική επιχείρηση, όπου συνέβη το σοβαρό ατύχημα στη Νεάπολη, στο οποίο τραυματίστηκε βαριά ο 29χρονος εργάτης, σύμφωνα με όσα διαπίστωσε κλιμάκιο του Εργατικού Κέντρου Βόλου, μετά από αυτοψία στον χώρο.

Συγκεκριμένα, κατά την επιτόπια αυτοψία, που διενήργησε άμεσα κλιμάκιο του Εργατικού Κέντρου Βόλου αποτελούμενο από τον πρόεδρο Θανάση Παπαδημόπουλο, παρουσία και του προέδρου του Σωματείου Χειριστών και Εκσκαπτικών Μηχανημάτων Ν. Μαγνησίας, Στέφανου Κορώνη, διαπιστώθηκε –όπως ανακοίνωσαν- «ότι εκτός από το γεγονός ότι ο εργαζόμενος δεν ήταν ασφαλισμένος από την εργοδότρια εταιρία, και ο ίδιος ο χειριστής του ανυψωτικού μηχανήματος (κλαρκ) δεν έφερε ούτε δίπλωμα χειριστού, ούτε άδεια εξασκήσεως επαγγέλματος».

Με βάση όσα διαπίστωσε το κλιμάκιο του ΕΚΒ, από την Διοίκηση του Κέντρου αναφέρονται τα εξής: «Το ΕΚΒ έχει κατά κόρον επισημάνει και κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου, για τους κινδύνους που συνιστά για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζόμενων η αγνόηση της εργατικής νομοθεσίας, στον βωμό του κέρδους!

Το τελευταίο, αλλά και όλα τα προηγούμενα εργατικά ατυχήματα ή δυστυχήματα, ήταν -στην πλειονότητά τους- απόρροια του επαχθέστατου εργοδοτικού στόχου για «μείωση του εργασιακού κόστους»!

Το ΕΚΒ ζητεί, μετά την ολοκλήρωση του ελέγχου και την έκδοση του πορίσματος για τις συνθήκες του νέου αυτού περιστατικού, από τις αρμόδιες Υπηρεσίες, και εφ’ όσον πιστοποιηθούν οι παραβάσεις αυτές, να υπάρξει αυστηρή και παραδειγματική τιμωρία.

Η ανθρώπινη ζωή δεν «ισοσκελίζεται» και δεν μπαίνει στο «ζύγι» των εργοδοτικών κερδών. Η κατάσταση δεν πάει άλλο και οι Νόμοι πρέπει να εφαρμοσθούν».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου