ΤΟΠΙΚΑ

Επίσκεψη Μαραβέγια στο Νοσοκομείο Βόλου

επίσκεψη-μαραβέγια-στο-νοσοκομείο-βό-225699

Το ιδιαίτερο ενδιαφέρον του για την περαιτέρω ενίσχυση του Νοσοκομείου Βόλου, ώστε να παρέχει αναβαθμισμένες υπηρεσίες υγείας προς τους πολίτες, επαναβεβαίωσε ο βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κων. Μαραβέγιας, κατά την επίσκεψή του στο «Αχιλλοπούλλειο», την Δευτέρα 3 Ιανουαρίου, και τις συναντήσεις που είχε με διοίκηση και προσωπικό.

«Το Νοσοκομείο Βόλου, με διαχρονική αναγνώριση του ρόλου και της προσφοράς του, βρίσκεται και σήμερα στην πρώτη γραμμή της μάχης μεσούσης μιας πρωτόγνωρης υγειονομικής κρίσης. Αξίζουν δημόσια συγχαρητήρια στη διοίκηση και το προσωπικό για την αυταπάρνηση και την υψηλή αίσθηση καθήκοντος, που αποτυπώνονται στους χαμηλούς δείκτες θνητότητας και σε άλλες συγκρίσιμες παραμέτρους», επισήμανε ο βουλευτής Μαγνησίας της Ν.Δ.

Ο κ. Μαραβέγιας ενημερώθηκε διεξοδικά για τη διαχείριση της πανδημίας από τον διοικητή του νοσηλευτικού ιδρύματος κ. Γιάννη Ντόκο, τον αναπληρωτή διοικητή κ. Σταύρο Μπαμπούνη, τη διευθύντρια της ΜΕΘ κ. Αντιγόνη Καραθάνου, τον διευθυντή των κλινικών covid κ. Χαράλαμπο Μάνδρο και την διευθύντρια της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας κ. Κατερίνα Χαρανά.

Επίσης, συνομίλησε για την πορεία των εμβολιασμών με τις νοσηλεύτριες των εμβολιαστικών κέντρων για τους ενήλικες και τα παιδιά. Όπως τονίστηκε, η έναρξη της εμβολιαστικής διαδικασίας στα παιδιά έγινε με τις καλύτερες προϋποθέσεις και συνεχίζεται χωρίς προβλήματα. Μάλιστα, ο βουλευτής περιηγήθηκε στους χώρους του παιδιατρικού εμβολιαστικού κέντρου που έχουν διαμορφωθεί κατάλληλα για τον σκοπό αυτό και ενημερώθηκε ότι στα παιδιά που εμβολιάζονται, προσφέρονται δώρα από τη διοίκηση του «Αχιλλοπούλειου».

Επιπλέον, επισκέφθηκε τη χειρουργική κλινική του Νοσοκομείου και σε συνομιλία που είχε με τον διευθυντή κ. Δημήτρη Λύτρα ενημερώθηκε ότι δεν υπάρχουν καθυστερήσεις στα τακτικά χειρουργεία και η κλινική λειτουργεί ομαλά.

Ο κ. Μαραβέγιας σε δηλώσεις του μετά τις συσκέψεις που είχε με τη διοίκηση, υγειονομικούς και εργαζομένους στις κλινικές του Νοσοκομείου και τα εμβολιαστικά κέντρα, τόνισε πως στους άμεσους στόχους της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας είναι το Νοσοκομείο Βόλου να υποστηριχτεί και το 2022 με περισσότερο προσωπικό σε θέσεις και ειδικότητες αιχμής.

«Με αποτελεσματικές συνέργειες γίνεται προτεραιοποίηση στόχων και αξιοποιούνται όλες οι δυνατότητες, ώστε το Νοσοκομείο του Βόλου να παρέχει ιατρικές και νοσηλευτικές υπηρεσίες υψηλού επιπέδου. Σε αυτή την κατεύθυνση, με χρήσιμες εμπειρίες από τη διετή διαχείριση της πανδημίας, σχεδιάζεται ο οδικός χάρτης του 2022 για το Νοσοκομείο Βόλου και είμαι βέβαιος πως ο υπουργός Υγείας κ. Θανάσης Πλεύρης θα υλοποιήσει με συνέπεια και αποτελεσματικότητα τη νέα πολιτική του δημόσιου συστήματος Υγείας έναντι της covid-19», κατέληξε ο βουλευτής.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου