ΤΟΠΙΚΑ

Φρένο στις θέσεις για ΑμεΑ

φρένο-στις-θέσεις-για-αμεα-22570

Στο προσκήνιο βρέθηκε για μία ακόμη φορά το θέμα με την κατάχρηση του μέτρου για τη χορήγηση δωρεάν θέσεων στάθμευσης σε Άτομα με Αναπηρία. Συνολικά 260 άτομα έχουν τύχει του παραπάνω ευεργετικού μέτρου, σύμφωνα με τα στοιχεία που τηρεί η αρμόδια Διεύθυνση Βιώσιμης Κινητικότητας του Δήμου Βόλου.

Όπως κατήγγειλε ο Πρόεδρος της Επιστημονικής Ένωσης Τεχνολόγων Μηχανικών (ΕΕΤΕΜ) Ν. Μαγνησίας κ. Αχιλλέας Τσιργούλας, θέσεις δωρεάν στάθμευσης χορηγούνται ακόμη και σε άτομα που έχουν κάνει καρδιακή επέμβαση, τη στιγμή που, όπως είπε, οι γιατροί τούς συνιστούν να βαδίζουν για λόγους υγείας οκτώ χιλιόμετρα τη μέρα!!!

Ο εκπρόσωπος της ΕΕΤΕΜ σημείωσε ακόμη ότι το μέτρο θα πρέπει να χρησιμοποιείται λελογισμένα, με την προτεραιότητα, όπως σημείωσε, να δίνεται σε εκείνους που έχουν σοβαρά κινητικά προβλήματα, καθώς και σε κείνους που ανήκουν στις παρακάτω κατηγορίες: Παραπληγικοί, τετραπληγικοί και τυφλοί. Ακόμη και οι καρκινοπαθείς, κατέληξε ο εκπρόσωπος της ΕΕΤΕΜ, δεν έχουν ιδιαίτερα προβλήματα, ενώ ζήτησε όπως για το θέμα αποφανθεί και ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας Ματθαίος Δραμητινός, ο οποίος είναι μέλος της Επιτροπής, ωστόσο σπάνια συμμετέχει στις συνεδριάσεις της.

Μιλώντας για το ίδιο θέμα ο πρόεδρος της Επιτροπής και Αντιδήμαρχος Βόλου Νίκος Μόσχος τόνισε την ανάγκη να γίνει το ταχύτερο δυνατόν εκκαθάριση του μητρώου με τα άτομα στα οποία έχει χορηγηθεί θέση στάθμευσης, ενώ από την πλευρά του ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Βιώσιμης Κινητικότητας κ. Καραγιάννης διευκρίνισε ότι μόνον σε όσους έχουν ποσοστό αναπηρίας πάνω από 67% χορηγείται θέση στάθμευσης, ενώ έθεσε στα μέλη της Επιτροπής τον προβληματισμό του αν θα πρέπει να χορηγούνται θέσεις στάθμευσης στους συγγενείς των Ατόμων με Αναπηρία, καθώς είναι αυτοί που διευκολύνουν τα συγγενικά τους πρόσωπα στις μετακινήσεις τους.

– Ακόμη στην ίδια συνεδρίαση τα μέλη της Επιτροπής Βιώσιμης Κινητικότητας υιοθέτησαν τη εισήγηση της υπηρεσίας για μείωση του ορίου ταχύτητας στα 30 χιλιόμετρα στην οδό Αγίου Νεκταρίου από Σταδίου μέχρι Φυτόκου για να γίνεται με μεγαλύτερη ασφάλεια η κίνηση των μικρών μαθητών, καθώς στη συγκεκριμένη περιοχή εκτός από το σχολικό Συγκρότημα στο πρώην Πολυκλαδικό λειτουργούν και δύο νηπιαγωγεία και ένα δημοτικό σχολείο. Επίσης το ίδιο ανώτατο όριο ταχύτητας εγκρίθηκε και θα ισχύσει στο τμήμα της οδού Φυτόκου από τον περιφερειακό μέχρι την οδό Μίλωνος για την ασφαλή διέλευση των μαθητών του 4ου Γυμνασίου Νέας Ιωνίας. Μάλιστα όπως τόνισε από την πλευρά της το στέλεχος της Διεύθυνσης Βιώσιμης Κινητικότητας του Δήμου Βόλου Ελ. Βήλου στην επόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής η Υπηρεσία θα φέρει ολοκληρωμένη πρόταση για τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για τη μεγαλύτερη ασφάλεια των μαθητών γύρω από τα σχολικά συγκροτήματα που εδρεύουν στον ενιαίο Καλλικρατικό Δήμο Βόλου. Πρόκειται για μία σειρά μέτρων όπως σημάνσεις, κιγκλιδώματα κ.α.

– Ακόμη στην ίδια συνεδρίαση αποφασίστηκε να τοποθετηθούν κορύνες στο τμήμα που περικλείεται από τη στροφή της Πολυμέρη μέχρι και τη διασταύρωση Δημητριάδος – Φιλελλήνων προκειμένου να αποτρέπεται η παράνομη στάθμευση, στο ρεύμα καθόδου από τον Άναυρο προς το κέντρο του Βόλου, προκειμένου να είναι ευχερής η κίνηση των λεωφορείων, κυρίως του Αστικού και Υπεραστικού ΚΤΕΛ. Επίσης από τους εκπροσώπους του Αστικού και Υπεραστικού ΚΤΕΛ ζητήθηκε όπως γίνουν εργασίες επέμβασης στη νησίδα που υπάρχει στην αρχή της οδού Φιλελλήνων μέχρι και το ύψος της οδού Πολυμέρη με την οδό Ι. Καρτάλη, καθώς δεν είναι λίγοι εκείνοι οι οδηγοί που κάνουν επιτόπια αναστροφή, εκμεταλλευόμενοι το χαμηλό ύψος της νησίδας, η οποία εκτός των άλλων είναι και κατεστραμμένη. Ακόμη στην ίδια συνεδρίαση αποφασίστηκε όπως τοποθετηθούν κορύνες στο ύψος της οδού Μυτιλήνης και Κυρίλλου, κοντά στο εργοστάσιο της ΜΕΤΚΑ, προκειμένου να διευκολύνεται η κυκλοφορία των λεωφορείων του Αστικού ΚΤΕΛ.

– Η Επιτροπή απέρριψε το αίτημα του επιχειρηματία Κλημεντόπουλου που ζητούσε να του παραχωρηθούν οι δύο θέσεις του ξενοδοχείου ΣΑΝΤΗ στην οδό Ιάσονος, για τις ανάγκες επιβίβασης και αποβίβασης επιβατών των τουριστικών λεωφορείων για τις ανάγκες των παρακείμενων ξενοδοχειακών του μονάδων (Αλέξανδρος, Ηλέκτρα). Σημειώνεται πως το ξενοδοχείο ΣΑΝΤΗ είναι κλειστό τους τελευταίους μήνες και οι δύο θέσεις που είχαν δεσμευθεί για τις ανάγκες του ξενοδοχείου έχουν αποδοθεί στο Σύστημα Ελεγχόμενης Στάθμευσης.

ΑΝΤ.ΤΣΕΛΕΝΤΗΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου