ΤΟΠΙΚΑ

Χωρίς επαρκείς πόρους οι δασικές υπηρεσίες

χωρίς-επαρκείς-πόρους-οι-δασικές-υπηρ-22478

Σε πυριτιδαποθήκη μπορεί να μετατραπούν ανά πάσα στιγμή δασικές εκτάσεις στον νομό, αν δεν εξασφαλιστούν επιπλέον πόροι εγκαίρως, ώστε τα δασαρχεία να προβούν σε έγκαιρο καθαρισμό από ξερά χόρτα και άλλες φερτές ύλες.

Ενώ θα έπρεπε, ήδη, να έχει ξεκινήσει η διαδικασία καθαρισμού, οι πόροι που έχουν διατεθεί στα δασαρχεία για αυτό τον σκοπό για ολόκληρη τη Μαγνησία δεν ξεπερνούν τις 50.000 ευρώ. Αυτά τα χρήματα θα πρέπει να διατεθούν σε όλο τον νομό, με τους κατά τόπους δασάρχες να επισημαίνουν ότι δεν επαρκούν, όπως για παράδειγμα στον Αλμυρό, όπου για την αντιπυρική περίοδο αναλογεί ένα κονδύλι περίπου 8.000 ευρώ!

Υπό αυτές τις συνθήκες οι δασικές υπηρεσίες εκπέμπουν σήμα κινδύνου ενόψει αντιπυρικής περιόδου ζητώντας επιπλέον κονδύλια. Το συγκεκριμένο πρόβλημα που δεν είναι αμελητέο, αν σκεφτεί κανείς ότι τόσο η νησιωτική όσο και η ηπειρωτική Μαγνησία έχει μεγάλες δασικές εκτάσεις, καταγράφηκε στην πρώτη ειδική συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Σποράδων (μέσω τηλεδιάσκεψης), υπό την προεδρία της αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων Δωροθέας Κολυνδρίνη.

Κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης εξετάστηκαν επίσης θέματα, που αφορούν τον σχεδιασμό και την υλοποίηση δράσεων για την οργανωμένη- προληπτική απομάκρυνση κατοίκων σε περίπτωση εκδήλωσης πυρκαγιάς τηρώντας πάντα τις ισχύουσες νομοθετικές διατάξεις, ενώ τονίστηκε ο καθοριστικός ρόλος των εθελοντικών ομάδων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου