ΤΟΠΙΚΑ

Ετοιμότητα για το χειμώνα σε Ζαγορά – Μούρεσι

ετοιμότητα-για-το-χειμώνα-σε-ζαγορά-μ-224712

Ποιες αποφάσεις πήρε το Συντονιστικό Οργανο Πολιτικής Προστασίας του δήμου

Στοχευμένες δράσεις όπως η συνεργασία του αναδόχου εκχιονισμού του Πηλίου με ντόπιους χειριστές που γνωρίζουν σαν την παλάμη τους το οδικό δίκτυο της περιοχής, η αποθήκευση αλατιού σε συγκεκριμένα σημεία, εύκολα προσβάσιμα και η δυνατότητα δημιουργίας υποσταθμού μηχανημάτων στη Ζαγορά, αποφασίστηκαν στη συνεδρίαση του Τοπικού Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του δήμου Ζαγοράς Μουρεσίου στη Ζαγορά.

Ρεπορτάζ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΦΩΚΙΔΗΣ

Θέματα της συνεδρίασης ήταν η οργάνωση και ο συντονισμός των ενεργειών τόσο των αρμόδιων υπηρεσιών όσο και των εθελοντικών οργανώσεων σχετικά με τη λήψη των απαραίτητων μέτρων για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων, χιονοπτώσεων και παγετού, κατά τη χειμερινή περίοδο 2015-2016, καθώς και κάθε άλλο μέτρο κρίνεται απαραίτητο, στην πρόληψη και ετοιμότητα.

Πιο συγκεκριμένα στη συνεδρίαση εξετάστηκαν θέματα σχετικά με:

  • Τις αρμοδιότητες των υπηρεσιών του δήμου που εμπλέκονται σε δράσεις Πολιτικής Προστασίας (ανάθεση – καταμερισμός αρμοδιοτήτων).
  • Το συντονισμό δράσεων Πολιτικής Προστασίας των λοιπών φορέων (ΕΛ.ΑΣ., Π.Σ. κλπ.), σε επίπεδο δήμου για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων, χιονοπτώσεων και παγετού.
  • Τον έλεγχο και συντήρηση του μηχανολογικού εξοπλισμού (φορτηγά, εκσκαφείς, φορτωτές, γκρέιντερ, αποχιονιστικά, κλπ).
  • Την ετοιμότητα εργατοτεχνικού προσωπικού που θα τα χρησιμοποιεί.

Τη συνεδρίαση συντόνισε ο δήμαρχος Ζαγοράς Μουρεσίου Παν. Κουτσάφτης και ο υπεύθυνος αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του δήμου Ζαγοράς Μουρεσίου, Αναστ. Γαρυφάλλου, οι οποίοι αναφέρθηκαν εκτός των ανωτέρω θεμάτων, για θέματα που αφορούν τον καλύτερο δυνατό συντονισμό των υπηρεσιών για τον αποχιονισμό της περιοχής, για τη διάθεση του δυναμικού και των μέσων σε έκτακτα περιστατικά ενόψει της χειμερινής περιόδου.

«Εμείς από πλευράς μηχανημάτων και χειριστών είμαστε πανέτοιμοι. Τα οχήματα είναι όλα συντηρημένα, οι χειριστές διαθέσιμοι και προσεχώς θα προχωρήσουμε στην προμήθεια ενός φορτηγού με αλάτι για το εσωτερικό οδικό δίκτυο», ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο κ. Γαρυφάλλου και πρόσθεσε: «Σε συνεννόηση με την Περιφέρεια, θα εξετάσουμε τη δυνατότητα όπως η Π.Ε. Μαγνησίας, αποθηκεύσει μέρος της ποσότητας αλατιού που θα προμηθευτεί στην περιοχή του δήμου μας ώστε να είναι πιο γρήγορη η τροφοδοσία των αλατιέρων.

Επίσης, σε συνεργασία με την Περιφέρεια και την ανάδοχο εταιρεία που ανέλαβε τον εκχιονισμό του επαρχιακού δικτύου, καταλήξαμε στη συνεργασία με ντόπιους χειριστές μηχανημάτων που γνωρίζουν πολύ καλά τις ιδιαιτερότητες του οδικού δικτύου. Τέλος, θα εξετάσουμε τη δημιουργία υποσταθμού μηχανημάτων ώστε να μην λειτουργεί μόνο ένας σταθμός μηχανημάτων αποχιονισμού στα Χάνια».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου