ΑΛΜΥΡΟΣ

Νέα Αγχίαλος: 13χρονη κινδύνεψε να καεί ζωντανή

νέα-αγχίαλος-13χρονη-κινδύνεψε-να-καεί-224521

Λαχτάρησε χθες το μεσημέρι η Νέα Αγχίαλος. Κοριτσάκι ηλικίας 13 ετών κινδύνεψε να καεί ζωντανό, στην προσπάθειά του να ανάψει τη σόμπα. Το περιστατικό σημειώθηκε γύρω στις 13:00 και υπήρξε άμεση κινητοποίηση από ολόκληρη τη γειτονιά.

Η ανήλικη παρελήφθη από πλήρωμα ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ, μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου, διασωληνώθηκε και στη συνέχεια διακομίστηκε το απόγευμα στη Μονάδα Παίδων του Νοσοκομείου «Αγία Σοφία» στη Αθήνα.

Από το ατύχημα φέρει σχεδόν σε όλο της το σώμα (στο 80%) εγκαύματα πρώτου και δεύτερου βαθμού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όλα έγιναν από τη μία στιγμή στην άλλη μπροστά στα μάτια του 9χρονου αδερφού της. Η νεαρή πήγε να ανάψει ξυλόσομπα με οινόπνευμα, όταν άγνωστο πώς χύθηκε το υγρό επάνω της.

Η φωτιά επεκτάθηκε ακόμη και στην κουρτίνα του δωματίου. Η μητέρα του κοριτσιού ήταν σε κατάσταση σοκ όταν αντελήφθη τι συνέβη.

Οταν έφθασαν στο σπίτι οι διασώστες του ΕΚΑΒ υπήρχε πολύς κόσμος, που είχε συγκεντρωθεί από τη γειτονιά για να βοηθήσει. Το κορίτσι είχε επικοινωνία με το περιβάλλον του και μπορούσε να μιλήσει στους διασώστες. Στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου όπου μεταφέρθηκε οι γιατροί έπεσαν όλοι επάνω του για να το βοηθήσουν.

Λόγω της σοβαρότητας των εγκαυμάτων κρίθηκε σκόπιμο η ανήλικη να μεταφερθεί στη Μονάδα Παίδων του Νοσοκομείου «Αγία Σοφία» στην Αθήνα. Η διακομιδή πραγματοποιήθηκε το απόγευμα.

Η ανήλικη διαμένει στο σπίτι της στη Νέα Αγχίαλο με τη μητέρα της, τη γιαγιά της και το μικρότερο αδερφάκι του.

Κ.Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου