ΤΟΠΙΚΑ

Καταδίκες από το Μονομελές Βόλου για συμπλοκές λόγω διαφορών

καταδίκες-από-το-μονομελές-βόλου-για-σ-224384

Ποινές από δέκα έως δεκατρείς μήνες επέβαλε το δικαστήριο στους κατηγορούμενους

Εξύβρισε, απείλησε και χτύπησε τον θείο του, επειδή νόμιζε ότι τον κατήγγειλε στο Δασαρχείο για λαθραία ξυλεία. Συνολική ποινή φυλάκισης δεκατριών μηνών με τριετή αναστολή επέβαλε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου χθες σε 35χρονο για επεισόδιο, το οποίο σημειώθηκε τον Αύγουστο του 2016 σε οικισμό της ευρύτερης περιοχής του Αλμυρού.

Το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον 35χρονο για όλες τις κατηγορίες και τον καταδίκασε ερήμην. Στη δίκη ήταν παρών ο θείος του που εξετάστηκε ως μάρτυρας και αναφέρθηκε στα γεγονότα.

Ο ανιψιός του τον χτύπησε με μπουνιά στο κεφάλι, ενώ τον εξύβρισε και τον απείλησε ότι θα τον θάψει 50 μέτρα κάτω από τη γη. Στο δικαστήριο παρευρέθηκε και εξετάστηκε ως μάρτυρας και άλλος ανιψιός του παθόντος, ο οποίος επιβεβαίωσε το επεισόδιο.

Εξάλλου, το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου καταδίκασε χθες 62χρονο ημεδαπό για διατάραξη οικιακής ειρήνης, απλή σωματική βλάβη, απειλή, εξύβριση και φθορά ξένης ιδιοκτησίας.

Ο κατηγορούμενος φέρεται να εισήλθε παράνομα στην οικία γείτονά του, να τον απείλησε, να τον εξύβρισε και να τον χτύπησε επειδή είχαν διαφορές για δρόμο που διέρχεται τα κτήματά τους. Ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε στο δικαστήριο ότι πήγε στο σπίτι του γείτονά του με σκοπό να τον καλέσει να πάνε στο δημαρχείο για να λύσουν τη διαφορά.

Ωστόσο, παραδέχτηκε ότι ακολούθησε συμπλοκή. Το δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκισης δέκα μηνών με τριετή αναστολή και του αναγνώρισε το ελαφρυντικό του σύννομου βίου.

Κ.Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου