ΤΟΠΙΚΑ

Ο εορτασμός των ονομαστηρίων του Μητροπολίτη Δημητριάδος

ο-εορτασμός-των-ονομαστηρίων-του-μητρ-224334

Εξέχουσα θέση στον εορτολογικό κύκλο της τοπικής Εκκλησίας κατέχει η 29η Ιανουαρίου κάθε έτους, ημέρα κατά την οποία τιμάται η ανακομιδή των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Ιερομάρτυρος Ιγνατίου του Θεοφόρου. Και αυτό, διότι ο Επίσκοπος της Εκκλησίας της Δημητριάδος φέρει το όνομα του μεγάλου αυτού Αποστολικού Πατρός και άγει τα Ονομαστήριά του.

Επειδή η εορτή του Επισκόπου είναι και εορτή της τοπικής Εκκλησίας, και εφέτος όλοι, κλήρος, τοπικές Αρχές και λαός, καλούνται να συμμετάσχουν στον Μεγάλο Πανηγυρικό Πολυαρχιερατικό Εσπερινό, που θα τελεσθεί την Τρίτη 28 Ιανουαρίου, στις 6 μ.μ., στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου, προεξάρχοντος του Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού κ. Δανιήλ.

Στο τέλος του Εσπερινού ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος θα απονείμει στον πολιό και σεβάσμιο Ιερέα Δημήτριο Βουτσελά, επί σειρά ετών προϊστάμενο του Ιερού Ναού Αγίου Σπυρίδωνος Ν. Ιωνίας, τον Χρυσό Σταυρό της Ιεράς Μητροπόλεως, την Ανώτατη Τιμητική Διάκριση της τοπικής Εκκλησίας.

Η Πανηγυρική Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία θα τελεστεί την Τετάρτη 29 Ιανουαρίου, στον Ιερό Ναό Αναλήψεως του Χριστού Βόλου, ιερουργούντος του κ. Ιγνατίου. Κατά την διανομή του αντιδώρου ο Σεβασμιώτατος θα δεχθεί τις ευχές του κλήρου, των τοπικών Αρχών και του λαού.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου