ΤΟΠΙΚΑ

Αντίδραση Κουτσάφτη για το Α.Τ. Ζαγοράς

αντίδραση-κουτσάφτη-για-το-α-τ-ζαγοράς-223842

Την έντονη αντίδραση του δημάρχου Ζαγοράς – Μουρεσίου προκάλεσε ο σχεδιασμός αναδιάταξης των αστυνομικών υπηρεσιών της Μαγνησίας που προβλέπει την κατάργηση του Αστυνομικού Τμήματος από τη Ζαγορά και τη μεταφορά του στην Ανακασιά.

«Δυστυχώς, αναφέρει ανακοίνωση του Δήμου, οι φήμες επαληθεύτηκαν και η εισήγηση των υπηρεσιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Θεσσαλίας, είναι η κατάργηση του Αστυνομικού Σταθμού Ζαγοράς.

Ενώ σε όλη την Περιφέρεια Θεσσαλίας ο κάθε Καλλικρατικός Δήμος έχει ένα Αστυνομικό Τμήμα ή Σταθμό όπως ο νόμος προβλέπει, για τον Καλλικρατικό Δήμο Ζαγοράς Μουρεσίου δημιουργήθηκε Αστυνομικό Τμήμα, το οποίο ονομάζεται Αστυνομικό Τμήμα Βορείου Πηλίου, με έδρα την Ανακασιά, στα όρια του Δήμου Βόλου, όπου είναι συγκεντρωμένες όλες οι υπηρεσίες.

Το εν λόγω τμήμα θα αστυνομεύει μία περιοχή μέχρι και 70 χιλιόμετρα μακριά και αφού πρέπει να ανέβει και να κατέβει ένα ολόκληρο βουνό.

Ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο με απόφαση που έχει ήδη πάρει είναι αποφασισμένο να διεκδικήσει τον Αστυνομικό Σταθμό με κάθε τρόπο.

Για τις φήμες αυτές είχαν ενημερωθεί εδώ και καιρό όλοι οι παράγοντες και οι βουλευτές του Νομού Μαγνησίας».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου