ΤΟΠΙΚΑ

Παραμένει και στηρίζει Δρόμους Συνεργασίας και Μαργαρίτη Πατσιαντά ο Νίκος Χαυτούρας

παραμένει-και-στηρίζει-δρόμους-συνερ-22294

«Ψυχή τε και σώματι» στους Δρόμους Συνεργασίας, ο πλειοψηφών δημοτικός σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης Νίκος Χαυτούρας δίνει ένα τέλος στην παραφιλολογία που είχε δημιουργηθεί. Με γραπτή του δήλωση χθες το απόγευμα δήλωσε ότι: «στηρίζει τη δημοτική κίνηση και τον επικεφαλής Μαργαρίτη Πατσιαντά», σημειώνοντας παράλληλα ότι: «η γόνιμη αντιπαράθεση και κριτική» είναι προς το συμφέρον τόσο της παράταξης όσο και της πόλης.

Ολόκληρη η δήλωση του κ. Χαυτούρα έχει ως εξής: «Η κριτική που έκανα στην συνέντευξη που έδωσα μπορεί να μην έγινε με τον πιο ενδεδειγμένο τρόπο, αλλά ήταν καλοπροαίρετη. Δυστυχώς παρερμηνεύτηκε από κάποιους, για να πλήξουν την εικόνα μου για τους δικούς τους λόγους. Ήμουν και είμαι πάντα υπέρ της ενότητας, γι’ αυτό και η συμπόρευσή μου με την παράταξη προεκλογικά ήταν δυναμική για να είναι ισχυρή αυτή η δημοτική κίνηση. Στηρίζω τη συλλογικότητα και τη δημοκρατικότητα και ελπίζω να είναι θεμέλια στοιχεία για την ενότητα της παράταξης. Οι συλλογικές και δημοκρατικές διαδικασίες συνθέτουν δημιουργικά. Δεν πρέπει να μας φοβίζουν αλλά να μας ενώνουν. Είναι η τροχιά που πρέπει να ακολουθήσουμε και δεν πρέπει να παρεκτραπούμε.

Η κριτική που άσκησα έχει εποικοδομητικό, δημιουργικό και συνθετικό χαρακτήρα. Έχει ιδεολογική βάση. Η αριστερά δεν έχει να κρύψει τίποτα από τους πολίτες, δεν λειτουργεί παρασκηνιακά και με συλλογικό και δημιουργικό τρόπο θα αντιμετωπίσει τα οποία ζητήματα. Ακόμα και αν η κριτική είναι δημόσια, δείχνει ότι δεν υποκρίνεται και αναζητεί λύσεις για την κοινωνία, που ζει μέσα στη δυστυχία και στην εξαθλίωση, εξαιτίας των πολιτικών που ασκεί η σημερινή κυβέρνηση, αλλά και όλων των πολιτικών που εφαρμόστηκαν από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, υπέρ του κεφαλαίου φτωχοποιώντας το λαό.

Η δημοτική ομάδα θα βρει τους ρυθμούς της και θα δώσει το μήνυμα, διαφυλάσσοντας τα συμφέροντα του βολιώτικου λαού ενάντια στις πολιτικές του μνημονίου, όπως είναι και της δημοτικής αρχής που ακολουθεί αυτές τις πολιτικές. Αλλά και ενάντια στις τακτικές που ακολούθησαν οι προηγούμενες δημοτικές αρχές, κάτι που δεν πρέπει να το ξεχνάμε, γιατί πλήγωσαν το βολιώτικo λαό και ο λαός αυτούς τους αποδοκίμασε.

Στηρίζω τη δημοτική κίνηση και τον επικεφαλής και συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε μέσα από γόνιμες πολιτικές αντιπαραθέσεις για το καλό της πόλης μας και την επίλυση των προβλημάτων της. Οι διαφορές μας δύνανται να συνθέσουν και να βοηθήσουν αυτόν το χαρισματικό τόπο να δει πνοή ανάπτυξης, να δει καλύτερες μέρες».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου