ΤΟΠΙΚΑ

Θεοφάνια με υγειονομικά μέτρα λόγω Ομικρον

θεοφάνια-με-υγειονομικά-μέτρα-λόγω-ομ-222675

Λιτά, αλλά με την πρέπουσα μεγαλοπρέπεια, τηρώντας τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα, η τοπική Εκκλησία τιμά σήμερα τη μεγάλη εορτή των Θεοφανίων, με επίκεντρο τον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου. Απαραίτητες η χρήση μάσκας και οι ενδεδειγμένες αποστάσεις εντός και εκτός των ναών, με την τοπική Εκκλησία να υπογραμμίζει την ανάγκη τήρησης των μέτρων κατά της πανδημίας, υπό τη σκιά της Ομικρον.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει καταρτίσει η Μητρόπολη Δημητριάδος, σήμερα, ανήμερα της εορτής των Θεοφανίων θα τελεστεί πανηγυρική θεία λειτουργία στο Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου, ιερουργούντος του Μητροπολίτη Δημητριάδος Ιγνατίου, ο οποίος θα τελέσει τον μέγα αγιασμό.

Μετά το πέρας της θείας λειτουργίας, θα πραγματοποιηθεί λιτάνευση του Τιμίου Σταυρού και της Ιεράς Εικόνος Βαπτίσεως, με κατάληξη την παραλία, όπου ο Σεβασμιώτατος θα τελέσει τον αγιασμό των υδάτων.

Λόγω της πανδημίας, προβλέπεται πολύ μικρή, περιορισμένης έκτασης λιτανεία κατά μήκος της οδού Αγίου Νικολάου προς την παραλία του Βόλου, όπου η τελετή αγιασμού των υδάτων θα πραγματοποιηθεί πάνω σε εξέδρα, στην παραλία του Βόλου.

«Διαφορετικός σε σχέση με την περσινή χρονιά ο φετινός εορτασμός, αλλά διαφορετικός και σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, προ πανδημίας. Θα γίνουν όλα κανονικά εντός του ναού, τηρουμένων των προβλεπόμενων υγειονομικών πρωτοκόλλων, αλλά δεν θα πραγματοποιηθεί η κλασική μεγάλη διαδρομή που όλοι γνωρίζουμε, στους κεντρικούς δρόμους του Βόλου και δεν θα συμμετάσχουν στρατιωτικό άγημα ούτε η Φιλαρμονική του Δήμου Βόλου για ευνόητους λόγους. Μας ενδιαφέρει ο αγιασμός των υδάτων και αυτό θα γίνει με έναν λιτό και απλό τρόπο» δήλωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο υπεύθυνος Τύπου της Μητρόπολης Δημητριάδος και προϊστάμενος του Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Νικολάου Βόλου π. Επιφάνιος Οικονόμου.

Στο μεταξύ, για την αποφυγή του συνωστισμού, προγραμματίζονται, απευθείας μεταδόσεις των ακολουθιών ραδιοφωνικά, διαδικτυακά και τηλεοπτικά. Συγκεκριμένα ο Μέγας Εσπερινός των Θεοφανίων, όσο και η Θεία Λειτουργία ανήμερα της εορτής, θα μεταδοθούν απευθείας από τον τηλεοπτικό σταθμό Αstra, τον ραδιοφωνικό σταθμό Ορθόδοξη Μαρτυρία και το κανάλι της Ιεράς Μητροπόλεως στο youtube.

Διπλό το μήνυμα

Διπλό το μήνυμα του φετινού εορτασμού μετά τα περιοριστικά μέτρα που ίσχυσαν πέρυσι, με τον π. Επιφάνιο να υπογραμμίζει ότι «έχουμε ανάγκη από το φωτισμό του Αγίου Πνεύματος και τη χάρη του Θεού για να υπερβούμε αυτή τη μεγάλη δοκιμασία. Γι’ αυτό θα γίνει κανονικά ο εορτασμός για τον προσωπικό μας Αγιασμό, αλλά και τον αγιασμό των υδάτων που είναι ζωτικής σημασίας για την πατρίδα μας».

Το δεύτερο είναι ότι «πρέπει να δείξουμε σωφροσύνη, να συνταχθούμε με τα μέτρα, που η πολιτεία και η επιστημονική κοινότητα προτείνει, προκειμένου να προφυλάξουμε εαυτούς και αλλήλους από την πανδημία, η οποία βρίσκεται σε έξαρση αυτό τον καιρό» καταλήγει ο υπεύθυνος Τύπου της Μητρόπολης Δημητριάδος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου