ΤΟΠΙΚΑ

«Εφυγε» ένας από τους πιο παλιούς βιοτέχνες του Βόλου

εφυγε-ένας-από-τους-πιο-παλιούς-βιοτ-222635

«Εφυγε» πλήρης ημερών ένας από τους πιο παλιούς βιοτέχνες του Βόλου. Πρόκειται για τον Απόστολο Δεσποτόπουλο, ο οποίος διατηρούσε επί σειρά δεκαετιών μέχρι τη συνταξιοδότησή του το κατάστημα «Δεσποτόπουλος Φύλλο Κρούστας», το οποίο συνεχίζει να λειτουργεί σήμερα ο γιος του Στέφανος, στην οδό Τ. Οικονομάκη.

Ο άτυχος άνδρας απεβίωσε χθες το μεσημέρι σε ηλικία 92 χρόνων στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου. Υπέστη έμφραγμα προχθές και διακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου. Παρά τις προσπάθειες των γιατρών να τον κρατήσουν στη ζωή, η καρδιά του δεν άντεξε.

Ο εκλιπών καταγόταν από τον Βόλο. Ηταν παντρεμένος και από τον γάμο του απέκτησε δύο παιδιά, ενώ ευτύχησε να γνωρίσει 5 εγγόνια.

Ηταν πολύ αγαπητός στην τοπική κοινωνία κυρίως από την επαγγελματική του δραστηριότητα. Επρόκειτο για έναν αυτοδημιούργητο άνθρωπο, ιδιαίτερα εργατικό, ο οποίος ξεχώριζε παράλληλα για την ευγένειά του και το ήθος του.

Ο γνωστός συνταξιούχος βιοτέχνης διατηρούσε μέχρι και το τέλος της ζωής του διαύγεια πνεύματος, ενώ δεν έχασε ποτέ το αστείρευτο χιούμορ του, ακόμη και στις δύσκολες ώρες.

Οι εγγονές του Μαγδαληνή και Αθανασία μίλησαν στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ για τον παππού τους που αγαπούσαν πάρα πολύ. Αποχαιρετώντας τον σημειώνουν: «Η πιο δύσκολη στιγμή είναι αυτή του αποχωρισμού. Σήμερα η καρδιά σου δεν άντεξε και οι Άγγελοι σε πήραν από κοντά μας. Διάλεξαν το ομορφότερο δώρο να χαρίσουν στον ουρανό.

Παππού είμαστε περήφανες που ήσουν τόσα χρόνια δίπλα μας, στήριγμά μας. Θα σε θυμόμαστε για πάντα με αγάπη. Καλό σου ταξίδι.

Με θλίψη αποχαιρετούμε τον πατέρα και παππού μας Απόστολο Δεσποτόπουλο. Ηταν από τους πρώτους στον Βόλο, ξεχωρίζοντας για τον ζήλο, το μεράκι, τον επαγγελματισμό και την ποιότητά του. Εκτός όμως από την εξαιρετική επαγγελματική του πορεία, αυτά που ξεχώριζαν ήταν η ευγένειά του, η καλοσύνη του και η ζεστή του καρδιά».

Η κηδεία του 92χρονου θα τελεστεί σε στενό οικογενειακό κύκλο σήμερα Πέμπτη από τον Ιερό Ναό Αγίου Λαζάρου.

Κ.Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου