ΤΟΠΙΚΑ

Η Ομικρον σφυροκοπά τη Μαγνησία

η-ομικρον-σφυροκοπά-τη-μαγνησία-222517

Η παραλλαγή Ομικρον «κυκλώνει» πλέον τη Μαγνησία, που μετρά σε 48ώρες 1.288 μολύνσεις.

Η υπερμεταδοτικότητα της νέας παραλλαγής μπορεί να μην έχει προκαλέσει προς ώρας πίεση στο Νοσοκομείο Βόλου, καθώς όλοι οι ασθενείς που νοσηλεύονται είναι με τη μετάλλαξη Δέλτα, προκαλεί όμως πολύ μεγάλη διασπορά, με αποτέλεσμα καθημερινά τα νέα κρούσματα να παραπέμπουν σε δυσθεώρητα νούμερα.

Χθες ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 603 κρούσματα στη Μαγνησία (685 την Τρίτη) εκ των οποίων τα 36 στις Σποράδες. Το ποσοστό θετικότητας είναι υψηλό στο 4,62.

Οι γιατροί απεύχονται το νέο κύμα της πανδημίας να προκαλέσει αύξηση νοσηλειών. Η κατάσταση στις κλινικές και τη ΜΕΘ κορονοϊού είναι υπό έλεγχο. Νοσηλεύονται συνολικά 63 ασθενείς, ενώ στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του κορονοϊού δίνουν τη μάχη της αποκατάστασης πέντε ασθενείς που αντιμετωπίζουν πολύ σοβαρά συμπτώματα.

Τα ξημερώματα άφησε την τελευταία του πνοή ένας 64χρονος που ήταν ανεμβολίαστος.

«Η πίεση που δέχονται ενδεχομένως άλλα νοσοκομεία λόγω της Όμικρον δεν υπάρχει ακόμη στο Αχιλλοπούλειο. Ας ελπίσουμε ότι δεν θα υπάρξει αύξηση νοσηλειών, διότι τότε σίγουρα θα αντιμετωπίσουμε και εμείς πρόβλημα», επισήμανε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο διευθυντής των Κλινικών Covid κ. Χαράλαμπος Μάνδρος.

Πιο σίγουρη πρόβλεψη οι γιατροί θα είναι σε θέση να κάνουν τέλος της εβδομάδας και αφού θα υπάρχει πιο σαφές αποτύπωμα από την επιδημιολογική εικόνα της Πρωτοχρονιάς. Ο ρυθμός πάντως με τον οποίο υπερμεταδίδεται η Όμικρον κάνει τους γιατρούς επιφυλακτικούς για τη συνέχεια, για αυτό και σε όλους τους τόνους επαναλαμβάνουν την ανάγκη του εμβολιασμού.

Στα 88 τα θετικάαπό rapidtests στη Μαγνησία

Χθες επιβεβαιώθηκαν επίσης 88 «θετικά» από τα rapidtest.

Στο λιμάνι Σκιάθου σε συνολικό αριθμό 164 δειγμάτων καταγράφηκαν 16 θετικά κρούσματα σε επτάγυναίκες και εννιά άντρες με διάμεση ηλικία τα 27 έτη.

Στο ΚΑΠΗ ΑΓ. Βασιλείου σε συνολικό αριθμό 587 δειγμάτων καταγράφηκαν 21 θετικά σε 12 άντρες και εννιά γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 35 έτη, ενώ στην παραλία Βόλου σε συνολικό αριθμό 381 δειγμάτων καταγράφηκαν 24 θετικά, σε 14 άντρες και 10 γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 49 έτη.

Τέλος, στον Άνω Βόλο – ΤΟΜΥ Ιωλκού σε συνολικό αριθμό 296 δειγμάτων καταγράφηκαν 27 θετικά κρούσματα σε 17 άντρες και 10 γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 32 έτη.

Σήμερα στην ΠΕ Μαγνησίας δωρεάν έλεγχοι θα γίνουν στο ΚΑΠΗ Αγίου Βασιλείου από τις 08:30-15:30.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου