ΤΟΠΙΚΑ

Συνεδριάζουν για την αποχή από τους πλειστηριασμούς οι δικηγόροι

συνεδριάζουν-για-την-αποχή-από-τους-πλ-222442

Σε συνεδρίαση συγκαλείται το διοικητικό συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου μεθαύριο Παρασκευή στις 13:30 με κύριο θέμα συζήτησης τη συνέχιση η μη της αποχής από τους πλειστηριασμούς.

Οι δικηγόροι δεν συμμετέχουν στις διαδικασίες εκτέλεσης για επίσπευση πλειστηριασμών με εντολείς τις Τράπεζες ή τις εταιρείας διαχείρισης απαιτήσεων που αφορούν στην πρώτη κατοικία ευάλωτων νοικοκυριών από τον περασμένο Ιούνιο με απόφαση της Συντονιστικής Επιτροπής των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος.

Η αποχή αφορά τόσο τη σύνταξη, υπογραφή και κοινοποίηση επιταγής όσο και την υπογραφή εντολής προς εκτέλεση, σύμφωνα με τον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας και τον Κώδικα Δικηγόρων.

Η κινητοποίηση ξεκίνησε σαν ένδειξη διαμαρτυρίας για τη μη σύσταση του προβλεπόμενου Φορέα Απόκτησης και Επαναμίσθωσης ακινήτων -που υποτίθεται ότι θα προστάτευε τους δανειολήπτες από το ενδεχόμενο έξωσης-, και τη μη θέσπιση δεοντολογικού πλαισίου για τη λειτουργία Εταιρειών Διαχείρισης Απαιτήσεων.

Αύριο Παρασκευή το διοικητικό συμβούλιο θα αξιολογήσει τις νεότερες εξελίξεις που υπάρχουν και θα αποφασίσει τη στάση που θα ακολουθήσει από εδώ και στο εξής.

Αλλα θέματα που θα απασχολήσουν το διοικητικό συμβούλιο είναι η έγκριση πλαισίου λειτουργίας Συμβούλου Υπηρεσίας των δικηγόρων – μελών του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου και ο κατάλογος συμβούλων υπηρεσίας του τρέχοντος μηνός, υπηρεσιακά – διοικητικά θέματα και εγκρίσεις οικονομικών πράξεων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου