ΤΟΠΙΚΑ

Πτυχιούχος νοσηλευτικής χειροτονήθηκε διάκονος

πτυχιούχος-νοσηλευτικής-χειροτονήθη-221878

Με τη δέουσα μεγαλοπρέπεια εορτάστηκαν τα Εισόδια της Θεοτόκου, με επίκεντρο τον Ιερό Ναό Αναλήψεως του Χριστού, όπου χειροτονήθηκε διάκονος ο Μοναχός

Ιωήλ (κατά κόσμον Παναγιώτης) Ποδαρόπουλος, Πτυχιούχος της Νοσηλευτικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, ο οποίος προ ημερών εισήχθη στη Μοναστική αδελφότητα της Ιεράς Μονής Παναγίας Άνω Ξενιάς.

Ο κ. Ιγνάτιος επεσήμανε το ρόλο του πνευματικού πατέρα στην απόφαση ενός ανθρώπου να αφιερωθεί στο Θεό και ευχαρίστησε τον π. Γεώργιο Σχοινά, εκλεκτό κληρικό της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, για τον ευλογημένο ρόλο που διαδραμάτισε στη ζωή του π. Ιωήλ και στη διακριτικότητα και ελευθερία με τις οποίες τον γαλούχησε πνευματικώς.

Ολοκληρώνοντας την προσλαλιά του, ο Σεβασμιότατος προέτρεψε το νέο Διάκονο να είναι «κήρυγμα το παράδειγμά σου, διδαχή ο τρόπος σου, να ακολουθείς πορεία ταπεινή, γιατί αυτό ζητεί από εμάς ο Χριστός, να είσαι εις τύπον και τόπον των Αγίων Αγγέλων, Διάκονος Θεού και ανθρώπων…». Από τούδε και στο εξής ο π. Ιωήλ θα διακονεί κοντά στον κ. Ιγνάτιο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου