ΤΟΠΙΚΑ

Ημερολόγιο – αντιεμβολιαστικό «μανιφέστο» εξέδωσε για το 2022 μοναστήρι στο Πήλιο

ημερολόγιο-αντιεμβολιαστικό-μανι-221838

Η Ιερά Μονή έχει απασχολήσει την επικαιρότητα, καθώς θεωρείται «ορμητήριο» αντιεμβολιαστών – «Σκέψου πριν εμβολιαστείς» ο τίτλος του κειμένου, που τρομοκρατεί για να αποτρέψει τους πιστούς από τον εμβολιασμό

Ημερολόγιο για το 2022 – αντιεμβολιαστικό «μανιφέστο» εξέδωσε Ιερά Μονή του Πηλίου, που υπάγεται στο Αγιο Ορος και αποτελεί μετόχι της Ιεράς Μονής Μεγίστης Λαύρας. Το ημερολόγιο τσέπης, που κυκλοφόρησε αυτές τις ημέρες, και έφθασε «στα χέρια» ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ, περιλαμβάνει κείμενο, που αποτρέπει τους πιστούς να εμβολιαστούν, με απόψεις με απαράδεκτο, αντιεπιστημονικό και τρομοκρατικό περιεχόμενο. Μιλά για εμβόλια που παράχθηκαν από ζωντανά έμβρυα (!) και προειδοποιεί για απρόβλεπτες βαριές παρενέργειες…

Την ίδια ώρα που η μετάλλαξη Ομικρον σαρώνει τη Μαγνησία και όλη τη χώρα με χιλιάδες μολύνσεις, οι γιατροί και νοσηλευτές στα νοσοκομεία εξακολουθούν να δίνουν μάχη για να σώσουν ανθρώπινες ζωές, τα θύματα του κορονοϊού αυξάνονται, σε Μονή του Πηλίου, που έχει απασχολήσει αρκετές φορές στο πρόσφατο παρελθόν την επικαιρότητα ως «ορμητήριο» αντιεμβολιαστών, συνεχίζεται το αντιεμβολιαστικό παραλήρημα.

Αυτή τη φορά έφθασε στο σημείο να εκδώσει ημερολόγιο τσέπης για το 2022, το οποίο διένειμε σε πιστούς και στο οποίο φιλοξενείται κείμενο αντιεμβολιαστικού περιεχομένου. «Σκέψου πριν εμβολιαστείς» είναι ο τίτλος του κειμένου που φιλοξενείται στις πρώτες και τις τελευταίες σελίδες του ημερολογίου και στο οποίο περιλαμβάνονται αποσπάσματα δηλώσεων που φέρονται να έκαναν, βιολόγος, καθηγητές και δικηγόρος. Επίσης γίνεται επίκληση μελετών και στοιχείων αγνώστου προελεύσεως.

Ο συντάκτης του παραληρηματικού κειμένου μιλά για ένα σχέδιο, τη «Μεγάλη Επανεκκίνηση» με στόχο την επικράτηση του… Διαβόλου. «Η διαβόητη πανδημία του κορονοϊού και τα εμβόλια είναι το βασικό εργαλείο για την προώθηση του σχεδίου τους, είναι ένα πείραμα της μετατροπής ελεύθερων ανθρώπων σε ζόμπι», υποστηρίζεται στην εισαγωγή του κειμένου.

Ο συντάκτης επικαλείται δήθεν δηλώσεις μοριακού βιολόγου ότι για την παρασκευή των εμβολίων «γίνεται χρήση ανθρώπινου εμβρυικού ιστού. «Ο ίδιος ο κατασκευαστής εμβολίων της Moderna ομολογεί ότι έχουν χρησιμοποιηθεί ζωντανά – εκτρωμένα έμβρυα, μωρά και παιδιά ακόμη, στη μελέτη και παραγωγή εμβολίων», υποστηρίζει παντελώς αντιεπιστημονικές απόψεις.

«Οποιος φοβάται ας κάνει όσα εμβόλια θέλει, αλλά να γνωρίζει ότι μπορεί να έχει απρόβλεπτες βαριές παρενέργειες, όπως πριν για τη νόσο των πτηνών, πολλά παιδιά παρέλυσαν ή έπαθαν σκλήρυνση κατά πλάκας από τα εμβόλια, το ίδιο παθαίνουν και από τα εμβόλια του ιού» συνεχίζει την αντιεμβολιαστική προπαγάνδα με ψευδή στοιχεία.

Κατηγορεί πολιτικούς και δημοσιογράφους ότι επιχειρούν πλύση εγκεφάλου, ενώ βάζει στο στόχαστρο και εκκλησιαστικούς άρχοντες.«Η μεγάλη πίκρα είναι ότι η διοίκηση της Εκκλησίας, Αρχιεπίσκοποι Μητροπολίτες έφθασαν να συνιστούν από τον άμβωνα ως εργαλείο πλύσης εγκεφάλου των πιστών το εμβόλιο», αναφέρει.

Κλείνοντας δε το κείμενο επικαλείται δηλώσεις επιστημόνων που υποστηρίζουν ότι «το εμβόλιο είναι επικίνδυνο» ή ότι «οι εμβολιασμένοι είναι επικίνδυνοι».

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Τρομοκρατεί ότι το εμβόλιο θα μετατρέψει τους ανθρώπους σε... ζόμπι!

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου