ΤΟΠΙΚΑ

Δράσεις για 2.500 μαθητές σχολείων της Μαγνησίας

δράσεις-για-2-500-μαθητές-σχολείων-της-μαγ-221592

Περισσότερα από 2.500 παιδιά από σαράντα πέντε σχολεία της περιοχής μας συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που πλαισίωσε την έκθεση «Μεσαιωνικά λιμάνια – σταθμοί στους θαλάσσιους δρόμους της Ανατολής: Βόρειο Αιγαίο, Μαύρη Θάλασσα, Κασπία Θάλασσα», η οποία πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό Θεσσαλίας, για να ταξιδέψει στη συνέχεια, μέχρι τον Αλμυρό.

Ο κύκλος κλείνει με την εκδήλωση απολογισμού – λήξης, που θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Δευτέρα 23 Νοεμβρίου στις 18:00, στο Πνευματικό Κέντρο Αγίου Δημητρίου Αλμυρού.

Ο Αρχιμανδρίτης π. Γεώργιος Γιαννιός και ο Κώστας Γκουντάρας, εκπαιδευτικός, υπεύθυνοι της έκθεσης θα καταθέσουν την εμπειρία τους από τους δύο μήνες που διήρκεσε η δράση.

Επίσης θα ακουστούν εντυπώσεις μέσα από τη συμμετοχή των εκπαιδευτικών και εντυπώσεις από εκπρόσωπο μαθητή δημοτικού σχολείου, για να κλείσει η εκδήλωση αυτή με συζήτηση.

Η ολοκλήρωση της εκδήλωσης θα γίνει από το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιο. Ο φορέας πολιτισμού της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος και Αλμυρού «Μαγνήτων Κιβωτός, για τη διάσωση του πολιτιστικού αποθέματος» και το Ευρωπαϊκό Κέντρο Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων διοργάνωσαν στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας, στα Μελισσάτικα, τη μεγάλη φωτογραφική έκθεση με θέμα: «Μεσαιωνικά λιμάνια – σταθμοί στους θαλάσσιους δρόμους της Ανατολής: Βόρειο Αιγαίο – Μαύρη Θάλασσα – Κασπία Θάλασσα».

Αποτέλεσμα της μεγάλης επιτυχίας της έκθεσης ήταν να μεταφερθεί και στον Αλμυρό, όπου επίσης λειτούργησε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου