ΤΟΠΙΚΑ

Γιορτάστηκαν τα Θεοφάνεια στον Βόλο σύμφωνα με τα ισχύοντα υγειονομικά μέτρα

γιορτάστηκαν-τα-θεοφάνεια-στον-βόλο-σ-221343

Μήνυμα ενότητας εξέπεμψε ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος στον σημερινό εορτασμό των Θεοφανείων, με την ευχή να ξεπεραστεί σύντομα η πανδημία. Λιτός ο φετινός εορτασμός, με τα ισχύοντα υγειονομικά μέτρα, μάσκες και αποστάσεις να τηρούνται απαρέγκλιτα και την τελετή του αγιασμού των υδάτων να πραγματοποιείται σήμερα το πρωί σε εξέδρα που είχε τοποθετηθεί στην παραλία.

Παρόντες οι εκπρόσωποι των τοπικών αρχών, κληρικοί, η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή, ο βουλευτής Μαγνησίας και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Χρήστος Μπουκώρος, οι βουλευτές Μαγνησίας Θανάσης Λιούπης και Κωνσταντίνος Μαραβέγιας, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη, ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι τοπικών φορέων και Βολιώτες, οι οποίοι έδωσαν το «παρών».

Απευθυνόμενος στους επισήμους, σε κλήρο και λαό, ο κ. Ιγνάτιος προέτρεψε τους πάντες «με ενότητα, να πειθαρχήσουμε όλοι στην προσπάθεια να αντιμετωπίσουμε την πανδημία».

«Μέρα ενότητας» χαρακτήρισε ο κ. Ιγνάτιος τη σημερινή εορτή, και ευχήθηκε «να κρατήσουμε την ενότητα και μεταξύ μας. Αρχοντες και λαός, έχουμε ανάγκη αυτή την ενότητα και για την επόμενη μέρα, γιατί θα φύγει η πανδημία και θέλω να είμαστε και να είστε όλοι υγιείς, για να δώσουμε την μεγάλη μάχη της επόμενης μέρας, να στηρίξουμε ανθρώπους ψυχικά, να κρατήσουμε τους ανθρώπους με την ελπίδα και εργασία να έχουν για να εργάζονται. Να κρατήσουμε την πατρίδα μας ζωντανή και ελεύθερη».

Παράλληλα, ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι «του χρόνου τέτοια μέρα να έχουμε και πάλι λαμπρό ήλιο, αλλά χωρίς μάσκες, χωρίς μέτρα, να είμαστε πάλι του χρόνου όλοι, όπως θέλουμε να είμαστε». Κλείνοντας τον εόρτιο χαιρετισμό του, ευχήθηκε σε όλους «ο Θεός να σας ευλογεί και να σας αγιάζει. Να χαρίζει υγεία σε εσάς και τις οικογένειές σας και να δώσει θεραπεία σε όλους τους ασθενείς μας, δύναμη στους γιατρούς και τους νοσηλευτές και το συντομότερο δυνατό να μας απαλλάξει από την πανδημία».

Ελαβαν την ευλογία

Επτά κολυμβητές, μεταξύ των οποίων μια γυναίκα, βούτηξαν στα νερά του Παγασητικού, για να λάβουν την ευλογία, με τον 44χρονο Χρήστο Μπάρδα, ωρομίσθιο καθηγητή στο Δημοτικό ΙΕΚ Βόλου και μετέχοντα σε επιστημονικό πρόγραμμα στο Οικονομικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, να ανασύρει τον σταυρό. Συμμετέχει για έκτη συνεχόμενη χρονιά στην εορτή των Θεοφανείων και όπως υπογράμμισε «όσο μου δίνει ο Θεός δύναμη, θα συνεχίσω να βουτάω».

Για πρώτη φορά βούτηξε για να πιάσει τον σταυρό η 28χρονη Μυρτώ Μανιάκη, ερευνήτρια στο Γεωπονικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, η οποία ασχολείται με τις καταδύσεις και έκανε λόγο για «πολύ καλή εμπειρία, την οποία ήθελα να δοκιμάσω και να λάβω την ευχή του Μητροπολίτη».

Ευχές των επισήμων

«Καλή φώτιση σε όλους, ηγεσίες και πολίτες» ευχήθηκε ο βουλευτής Μαγνησίας και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Χρήστος Μπουκώρος, απευθύνοντας ευχές για τη σημερινή εορτή. «Με τη βοήθεια του Αγίου Πνεύματος, να σφυρηλατήσουμε την αναγκαία ενότητα, που είναι απαραίτητη για την ενίσχυση της χώρας. Η ενότητα χρειάζεται και για την πανδημία για να την ξεπεράσουμε. Πρέπει όλοι μαζί να συνεργαστούμε, χωρίς μηνύματα διχασμού, ώστε να μπορέσουμε να νικήσουμε αυτό τον αόρατο εχθρό και πραγματικά να είναι οι τελευταίες γιορτές με πανδημία. Καλή χρονιά, χρόνια πολλά, καλή φώτιση σε όλους» ευχήθηκε ο κ. Μπουκώρος.

«Να έχουμε αγάπη, αλληλεγγύη, ανθρωπιά, φιλανθρωπία» ευχήθηκε ο βουλευτής Μαγνησίας Θανάσης Λιούπης, «και στους άρχοντες, τους ηγέτες των λαών, για να μπορέσουν να συνεργαστούν για την ειρήνη και την ευημερία των ανθρώπων». Παράλληλα χαρακτήρισε «καθαρτήριο της ψυχής και του σώματος τον Αγιασμό». Αναφερθείς στην πανδημία, υπογράμμισε τη σημασία του εμβολιασμού και τόνισε ότι «οι συνάδελφοί μου άντεξαν και σε πιο δύσκολα και θα αντέξουν και σε αυτό».

Μήνυμα ενότητας εξέπεμψε και ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, υπογραμμίζοντας, μεταξύ άλλων: «Το φως ας φωτίσει όλους να ενωθούν, για να αντιμετωπίσουμε την πανδημία, τον ιό και τις ασθένειες, αλλά ταυτόχρονα να αντιμετωπίσουμε και τον ιό της κερδοσκοπίας που γίνεται εξ αιτίας της πανδημίας, με σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Να φωτιστούν όλοι, εκείνοι που παίρνουν αποφάσεις, αλλά και εκείνοι που εκτελούν αποφάσεις, αλλά και εκείνοι οι οποίοι καθημερινά λειτουργούν προς όφελος του κοινού καλού».

Ερωτηθείς από τους δημοσιογράφους σχετικά με την επιδημιολογική εικόνα της Θεσσαλίας, ο κ. Αγοραστός εξέφρασε την ανησυχία του, υπογραμμίζοντας, ωστόσο, ότι «μέχρι στιγμής αντέχουν οι νοσοκομειακές μονάδες. Εχουμε προβλέψει για αυτό, όλα αυτά τα χρόνια δουλέψαμε, για τις εξοπλίσουμε με ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό αλλά και με περισσότερες κλίνες, σε συνεργασία με τα ιδιωτικά νοσοκομεία και θεραπευτήρια, με ενίσχυση γιατρών, νοσηλευτικού και επικουρικού προσωπικού, μέσω του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας, για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση».

Την ευχή «να εισακουστούν οι ευχές μας» εξέφρασε, από την πλευρά της, η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη, για να προσθέσει «ευχόμαστε του χρόνου να μην χρειάζεται να φοράμε τις μάσκες και το φως να εκπέμπεται από όλο μας το πρόσωπο και όχι μόνο από τα μάτια. Υγεία και χαρά ψυχής και σώματος».

Σχολιάζοντας την επιδημιολογική εικόνα της περιοχής, υπογράμμισε ότι «η νέα μετάλλαξη είναι πιο μεταδοτική. Θεωρώ πως πρέπει να εμβολιαστούμε όλοι, πρέπει να θωρακιστούμε και επίσης νομίζω πως δεν πρέπει να άρουμε την αυστηρότητα των μέτρων μέχρι να τελειώσει η πανδημία».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου