ΤΟΠΙΚΑ

28χρονη πίσω από διαρρήξεις στο Βόλο

28χρονη-πίσω-από-διαρρήξεις-στο-βόλο-220441

Εξιχνιάστηκαν από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας πέντε υποθέσεις

Ούτε μία, ούτε δύο, ούτε τρεις αλλά πέντε διαρρήξεις καταστημάτων σε διάστημα εννέα ημερών διέπραξε 28χρονη Βολιώτισσα, η οποία έχει απασχολήσει στο παρελθόν τις αστυνομικές αρχές με παρόμοιες πράξεις.

Η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου, που έκανε προσεκτικά την προανάκριση συγκέντρωσε όλα τα ενοχοποιητικά στοιχεία και σχημάτισε εναντίον της δικογραφία για διαρρήξεις τετελεσμένες και σε απόπειρα στο Βόλο.

Στόχος της 28χρονης αποτέλεσαν το διάστημα από τις 10 έως τις 19 Νοεμβρίου ένα κρεοπωλείο, ένα μαγειρείο, ένα ουζερί, ένα παντοπωλείο, ενώ αποπειράθηκε να διαρρήξει κι ένα λογιστικό γραφείο πλην όμως δεν τα κατάφερε και αποχώρησε.

Ανοίγοντας τα καταστήματα με αιχμηρό αντικείμενο με το οποίο παραβίαζε τις κλειδαριές των κεντρικών θυρών, η δράστης συνολικά αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των 750 ευρώ, ένα tablet κι ένα κινητό τηλέφωνο.

Η δικογραφία της υπόθεσης θα διαβιβαστεί στην Εισαγγελία Βόλου για την άσκηση ποινικής δίωξης και τη δίκη της 28χρονης καθώς έχουν περάσει τα χρονικά όρια του Αυτοφώρου.

Καταδίκη του φύλακα

Στο μεταξύ, δικάστηκε χθες από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου ο 42χρονος φύλακας σούπερ μάρκετ που συνελήφθη για κλοπή αντικειμένων αξίας 388 ευρώ από τα ράφια του πολυκαταστήματος στο οποίο εργαζόταν.

Ο δράστης κρίθηκε ένοχος και καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης δέκα μηνών με αναστολή τριετίας.

Μετά την άσκηση έφεσης αφέθηκε ελεύθερος. Υπενθυμίζεται ότι έγινε αντιληπτός από τη Διευθύντρια του καταστήματος, η οποία ειδοποίησε την Αστυνομία και τα κλεμμένα αντικείμενα που βρέθηκαν στο αυτοκίνητό του αποδόθηκαν στον υπεύθυνο του μάρκετ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου