ΤΟΠΙΚΑ

Ενταση χθες μεταξύ των απεργών έξω από το εργοστάσιο της ΒΙΣ

ενταση-χθες-μεταξύ-των-απεργών-έξω-από-220415

Είκοσι άτομα επιχείρησαν να σπάσουν την απεργία, κανένα βήμα σύγκλισης από την εταιρεία

Ενταση χθες στο εργοστάσιο της ΒΙΣ. Σύμφωνα με πληροφορίες περίπου 20 εργαζόμενοι έσπασαν την περιφρούρηση της απεργίας που έχει συμπληρώσει 53 ημέρες και μπήκαν μέσα στο εργοστάσιο απαιτώντας να δουλέψουν, ενώ δύο φορτηγά μπήκαν μέσα προκειμένου να πάρουν εμπόρευμα.

Απεργοί επιχείρησαν να τους εμποδίσουν ζητώντας τους να βγούνε έξω και να επιστρέψουν στην απεργία τονίζοντας ότι δεν πρέπει να σπάσει το απεργιακό μέτωπο μετά από τόση προσπάθεια.

Στο επεισόδιο παρενέβησαν οι ψυχραιμότεροι προκειμένου να μην οξυνθούν περισσότερο τα πνεύματα και ξεφύγει τελείως η κατάσταση με τους μεν 20 εργαζόμενους να ζητούν να σταματήσει η απεργία και το προσωπικό να επιστρέψει για δουλειά και τους απεργούς να ζητούν να επικρατήσει η ψυχραιμία και η σύνεση προκειμένου να μη διχαστεί το προσωπικό.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι τα πνεύματα μεταξύ των απεργών τις τελευταίες μέρες είναι τεταμένα καθώς ο πολυήμερος απεργιακός αγώνας δεν έχει φέρει μέχρι στιγμής αποτελέσματα.

Ο πρόεδρος του σωματείου Στρατής Γαλλιόπουλος μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ δήλωσε ότι παρά το επεισόδιο, οι εργαζόμενοι είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους, πιέζοντας προς πάσα κατεύθυνση ώστε να δικαιωθεί το αίτημά τους για επαναπρόσληψη των 8 απολυμένων από τη μονάδα παραγωγής χαρτιού και απορρόφησης του υπόλοιπου προσωπικού στη μονάδα κατασκευής των χαρτοκιβωτίων.

Ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος μετά από συναντήσεις με το σωματείο, έχει επανειλημμένως επιδιώξει επικοινωνία και συνάντηση με τον κ. Φιλίππου χωρίς όμως ο πρόεδρος του Ομίλου να έχει ανταποκριθεί.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου