ΤΟΠΙΚΑ

Υπόψη Μαραβέγια τα προβλήματα του Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου

υπόψη-μαραβέγια-τα-προβλήματα-του-δήμ-219801

Ενημέρωση εφ’ ολης της ύλης για τα ζητήματα που απασχολούν το Ανατολικό Πήλιο είχε ο βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνος Μαραβέγιας, κατά τη διάρκεια συνάντησης με τον δήμαρχο Ζαγοράς – Μουρεσίου κ. Παναγιώτη Κουτσάφτη, την Τετάρτη 5 Ιανουαρίου, στο δημαρχείο της Ζαγοράς.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε αρχικά στις «πληγές» που άφησε πίσω της η κακοκαιρία «Αθηνά», με τον κ. Μαραβέγια να ενημερώνει ότι εγκρίθηκε για τον Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου χρηματοδότηση 70.000 ευρώ από τους πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, για την αποκατάσταση ζημιών σε κτίρια και υποδομές στο Μούρεσι, το Ανήλιο, τη Ζαγορά και τον Κισσό.

Ο κ. Κουτσάφτης εξέφρασε την ικανοποίησή του για τα μέτρα στήριξης και ανακούφισης που έλαβε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, ώστε να αποζημιωθούν οι πληγέντες στον πρωτογενή (παραγωγή) και δευτερογενή τομέα (Αγροτικός Συνεταιρισμός Ζαγοράς). Σημείωσε, ωστόσο, ότι τα σημαντικά προβλήματα στο οδικό δίκτυο παραμένουν και επιδεινώνονται λόγω των καιρικών συνθηκών, δυσχεραίνοντας τη μεταφορά των μαθητών, την πρόσβαση των αγροτών στα κτήματα και γενικότερα τις μετακινήσεις των κατοίκων της περιοχής.

Ο δήμαρχος Ζαγοράς – Μουρεσίου στάθηκε επίσης στο ζήτημα του βιολογικού καθαρισμού στο δίκτυο των περιοχών Νταμούχαρη-Παπά Νερό-Άγιος Ιωάννης, κέντρο Κισσού, Αγία Παρασκευή-Τσαγκαράδα, τονίζοντας ότι είναι υψίστης σημασίας η ορθή και συνετή αξιοποίηση των χρηματοδοτήσεων από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» για τη δημιουργία έργων που έχουν ανάγκη οι τοπικές κοινωνίες.

Τέλος, συζητήθηκε το θέμα λειτουργίας των σχολείων και το μειωμένο ενδιαφέρον εκπαιδευτικού προσωπικού να υπηρετήσει στην περιοχή επειδή είναι δυσπρόσιτη.

Ο κ. Μαραβεγιας δεσμεύτηκε να καταβάλλει κάθε προσπάθεια προκειμένου να δοθούν λύσεις στα προβλήματα, ενώ δεν παρέλειψε να επισκεφθεί τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Ζαγοράς που αριθμεί 800 μέλη και αποτελεί μια από τις αρχαιότερες και πιο δυναμικές συνεταιριστικές οργανώσεις της χώρας με σημαντική συμβολή στη στήριξη της πρωτογενούς παραγωγής.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου