ΤΟΠΙΚΑ

Εσκιζαν ψηφοδέλτια κι επέστρεφαν 3 ευρώ

εσκιζαν-ψηφοδέλτια-κι-επέστρεφαν-3-ευρ-219560

Συγγνώμη για το φιάσκο, που απέδωσε στην ΚΕΦΕ, από τον Πρόεδρο της ΝΕΦΕ Γ. Κίτσιο

«Ζητώ συγγνώμη, εκ μέρους της ΝΟΔΕ Μαγνησίας της ΝΔ από τους φίλους και τα μέλη της παράταξης που έσπευσαν μαζικά στα εκλογικά κέντρα του νομού για να συμμετάσχουν στην εκλογική διαδικασία ανάδειξης προέδρου η οποία αναβλήθηκε. Η ζημιά που έγινε στο κόμμα είναι πολύ μεγάλη. Η αγανάκτηση των πολιτών είναι πολύ μεγάλη».

Ρεπορτάζ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΦΩΚΙΔΗΣ

Με τις παραπάνω δηλώσεις, ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ και Πρόεδρος της Νομαρχιακής Εφορευτικής Επιτροπής Γιώργος Κίτσιος, προσπαθεί να απευθυνθεί στον κόσμο που αισθάνεται απογοήτευση, που φωνάζει «άχρηστοι» και νοιώθει προσβεβλημένος για την αντιμετώπιση που είχε από μια ομάδα ανεύθυνων που τον κάλεσαν να συμμετάσχει σε μια διαδικασία έχοντας έγκαιρα διαπιστώσει την οργανωτική αδυναμία.

«Εμείς στη ΝΕΦΕ δεν φταίμε σε τίποτα. Ημασταν έτοιμοι για τη διαδικασία. Η ΚΕΦΕ φταίει με επικεφαλής τον Παπαμιμίκο αλλά εγώ οφείλω να ζητήσω συγγνώμη από όσους ταλαιπωρήθηκαν και να τους καλέσω να αφήσουν πίσω την πικρία τους και να συμμετάσχουν μαζικά στη διαδικασία.

Το Σάββατο είχα έντονη ανησυχία και όσες φορές απευθυνόμουν τηλεφωνικά στην ΚΕΦΕ για τα δοκιμαστικά του ηλεκτρονικού συστήματος, άκουγα διάφορες εκτιμήσεις. Σε μισή ώρα θα λειτουργεί το σύστημα, σε μια ώρα, σε δύο ώρες κ.ο.κ. Κατάλαβα ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα το οποίο θα μπορούσε να προκαλέσει ζήτημα στη διαδικασία της Κυριακής. Μας διαβεβαίωσαν, αργά το βράδυ του Σαββάτου, πώς μέχρι το πρωί της Κυριακής, μέχρι τις 7 π.μ. που θα άνοιγαν οι κάλπες, όλα θα ήταν έτοιμα. Οσες φορές όμως κι αν δοκιμάσαμε το βράδυ να μπούμε στο σύστημα ήταν αδύνατο και το πρωί της Κυριακής η πίεση και η ανησυχία αυξήθηκαν.

Ερχονταν κόσμος να ψηφίσει, κυρίως φίλοι και μέλη κάποιας ηλικίας και ήθελαν να ψηφίσουν σε διάφορα εκλογικά τμήματα και στη συνέχεια να φύγουν. Κάποιες εφορευτικές επιτροπές για να εξυπηρετήσουν τον κόσμο και καθώς είχαν αρχίσει να μεγαλώνουν οι συγκεντρώσεις, δέχτηκαν να ξεκινήσει η εκλογική διαδικασία, παραλαμβάνοντας φακέλους με ψηφοδέλτια, υπεύθυνες δηλώσεις ενώ εισέπρατταν και τα κουπόνια των 3 ευρώ.

Τελικά, γύρω στις 10.30 το πρωί ενημερωθήκαμε ατύπως για τη ματαίωση της ψηφοφορίας και στις 11 που ήρθε η επίσημη ανακοίνωση από την ΚΕΦΕ, την δημοσιοποιήσαμε σταματώντας κάθε δραστηριότητα.

Οι εφορευτικές πήραν εντολή να σκίσουν τους φακέλους με τα ψηφοδέλτια χωρίς να τους ανοίξουν, να σκίσουν τις δηλώσεις εγγραφής/επανεγγραφής και να επιστρέψουν τα χρήματα σε όσους είχαν ψηφίσει.

Οι εκλογές δεν έγιναν ποτέ και το υλικό επιστράφηκε στη ΝΕΦΕ, στα γραφεία της ΝΟΔΕ. Εμείς οργανωτικά ήμασταν έτοιμοι, με τις εφορευτικές επιτροπές στις θέσεις τους και στα 24 εκλογικά τμήματα της Μαγνησίας κι ευχαριστούμε τους Δήμους και τους φορείς που παραχώρησαν τους χώρους για τα εκλογικά τμήματα», κατέληξε ο κ. Κίτσιος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου