ΤΟΠΙΚΑ

Κ. Αγοραστός: «Εργα ουσίας στον δρόμο υλοποίησης»

κ-αγοραστός-εργα-ουσίας-στον-δρόμο-υλ-21883

Στην Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας χθες ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, υπογράφοντας τις συμβάσεις τεσσάρων έργων

Τις συμβάσεις υλοποίησης τεσσάρων σημαντικών έργων στη Μαγνησία υπέγραψε χθες στην Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, ο οποίος τόνισε ότι η Περιφέρεια Θεσσαλίας είναι η πρώτη στη χώρα σε δημοπρατήσεις έργων στο α’ τρίμηνο του 2020.

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας και η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας βάζουν σε τροχιά υλοποίησης την ανάπλαση, διαμόρφωση και διευθέτηση ομβρίων υδάτων εντός χερσαίας ζώνης λιμένος Σκοπέλου, προϋπολογισμού 920.000 ευρώ, την ολοκλήρωση του Κλειστού Γυμναστηρίου Ζαγοράς προϋπολογισμού 370.000 ευρώ, τη συντήρηση του Ιερού Ναού Ευαγγελίστριας στη Νέα Ιωνία, προϋπολογισμού 15.800 ευρών και την μελέτη του έργου κατασκευής του δρόμου από την Μπουρμπουλήθρα μέχρι τις Μικροθήβες.

Χθες στην υπογραφή των συμβάσεων παρόντες ήταν η αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη, ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας, Μεταφορών και Επικοινωνιών Γρηγόρης Ιγγλέσης και ο περιφερειακός σύμβουλος Γιώργος Κίτσιος.

Ο κ. Αγοραστός ενημέρωσε ότι η ανάπλαση του παραλιακού μετώπου της Σκοπέλου, είχε ενταχθεί από την προηγούμενη δημοτική Αρχή στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και θα ξεκινήσει να υλοποιείται τον Σεπτέμβριο.

«Η Περιφέρεια Θεσσαλίας το πρώτο τετράμηνο του 2020 είναι η πρώτη Περιφέρεια στη χώρα μεταξύ του συνόλου των Περιφερειών και των Δήμων σε δημοπρατήσεις έργων. Έχουμε 38 δημοπρατήσεις έργων συνολικού προϋπολογισμού 49.117. 352 ευρώ. Σε συνεργασία με την αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας, τους περιφερειακούς συμβούλους, και τις υπηρεσίες μας προχωράμε στην υλοποίηση ενός έργου ουσίας που αλλάζει την εικόνα του λιμανιού της Σκοπέλου» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αναφερθείς στην ιστορία του έργου είπε ότι «σε συνεργασία με τον πρώην δήμαρχο Χρήστο Βασιλούδη εντάξαμε το έργο στο Πρόγραμμα Δημοσιών Επενδύσεων της Περιφέρεια Θεσσαλίας. Με σχέδιο και προγραμματισμό παρεμβαίνουμε στα νησιά μας με έργα που προσδίδουν προστιθέμενη αξία και ενισχύουν την αναπτυξιακή προοπτική τους. Τα έργα είναι τα μόνα που λένε την αλήθεια ενώ δημιουργούν θέσεις εργασίας και μόχλευση στην τοπική πραγματική οικονομία».

Για το κλειστό Γυμναστήριο της Ζαγοράς είπε ότι «αν και είχε καταρτισθεί μελέτη από τη δημοτική αρχή πριν από τρία χρόνια, υπήρξαν αστοχίες και χρειάστηκαν επικαιροποιήσεις. Η Περιφέρεια υπέγραψε μελέτη αύξησης του προϋπολογισμού προκειμένου να ολοκληρωθεί το κλειστό γήπεδο της Σκοπέλου, να είναι λειτουργικό και να κοσμεί την περιοχή αποτελώντας παράλληλα πόλο τουριστικής έλξης».

«Δημιουργούμε έναν διαφορετικό και ξεχωριστό ελκυστικό προορισμό στη Θεσσαλία, με έργα υποδομής, με τους καλύτερους δρόμους και τις καλύτερες αθλητικές υποδομές, για να μπορούμε να έχουμε και αθλητικό τουρισμό»», συμπλήρωσε ακόμη.

Αναφερθείς στη συντήρηση του Ιερού Ναού Ευαγγελίστριας υπενθύμισε ότι η Περιφέρεια έχει χρηματοδοτήσει και το έργο ανάπλασης της πλατείας μέσω του ΕΣΠΑ, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη και η κατασκευή της στέγης των Ιώνων.

Τέλος υπέγραψε τη δέσμευση πίστωσης ποσού 1,142 εκατ. ευρώ για τη δημοπράτηση της μελέτης του έργου κατασκευής του δρόμου από την Μπουρμπουλήθρα μέχρι τις Μικροθήβες που στοχεύει στη μετατροπή του δρόμου σε αυτοκινητόδρομο με τη δημιουργία διαζώματος και παράπλευρων δρόμων, ώστε να βελτιωθεί η είσοδος του Βόλου.

Ο κ. Αγοραστός ευχαρίστησε τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Θεσσαλίας που συνέχισαν να εργάζονται για να προχωρούν σημαντικά έργα για την περιοχή παρά την καραντίνα για τον COVID-19.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου