ΤΟΠΙΚΑ

Σε ομηρία εμβολιασμένος Βολιώτης ναυτικός

σε-ομηρία-εμβολιασμένος-βολιώτης-ναυ-218024

Σε ομηρία βρίσκεται εμβολιασμένος Βολιώτης ναυτικός. Αδυνατεί να εκδώσει μέσω της ελληνικής πλατφόρμας το ελληνικό πιστοποιητικό εμβολιασμού, επειδή ο εμβολιασμός δεν έγινε εξολοκλήρου στην Ελλάδα. Για το Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών θεωρείται εμβολιασμένος, όχι όμως και για το emvolio.gov.gr!

Η ταλαιπωρία που υφίσταται δεν έχει προηγούμενο. Εχει εμβολιαστεί και όμως παραμένει «αποκλεισμένος» από εστίαση και υπηρεσίες, αφού μόλις του ζητούνε πιστοποιητικό εμβολιασμού για να κάνει τις συναλλαγές του δεν έχει τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.

«Δεν είναι δυνατόν κρατικές υπηρεσίες να μην είναι σε θέση να απαντήσουν με σαφήνεια στο ζήτημα. Κάποιος πρέπει να δώσει λύση στο πρόβλημα που έχει ανακύψει. Είναι απαράδεκτο να ταλαιπωρούμαι και να στερούμαι κοινές δραστηριότητες που επιθυμώ να έχω με την οικογένειά μου», επισήμανε ο ίδιος στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ.

Ο Βολιώτης ναυτικός επιχείρησε να βγάλει άκρη ρωτώντας στον ΕΟΔΥ. Απέστειλε επιστολή στην οποία εξιστορεί την πορεία του εμβολιασμού του. Δυστυχώς ουδείς του έδωσε μία σαφή απάντηση, με αποτέλεσμα να βρίσκεται σε απόγνωση.

«Εχω εμβολιαστεί με μια δόση AstraZeneca τον Απρίλιο του 2021», επισημαίνει στην επιστολή που απέστειλε στον ΕΟΔΥ. «Δεν πρόλαβα να κάνω τη δεύτερη επειδή είμαι ναυτικός και μπάρκαρα. Τον Αύγουστο έκανα στην Αμερική το Johnson & Johnson, το οποίο το διέθεταν σε όσους ναυτικούς θέλανε να το κάνουν! Τώρα επέστρεψα στην Ελλάδα. Απευθύνθηκα στα ΚΕΠ με το πιστοποιητικό που έχω από την Αμερική από την CDC και το περάσανε στο σύστημα. Όταν όμως προσπαθώ να κατεβάσω το πιστοποιητικό μου βγάζει ότι δεν μπορώ γιατί ο εμβολιασμός δεν ολοκληρώθηκε στην Ελλάδα.
Επίσης, το σύστημα βγάζει ότι 3η δόση δεν ενδείκνυται επειδή έχω εμβολιαστεί με AstraZeneca 1η δόση και με Johnson & Johnson τη 2η.

Με λίγα λόγια, αν και είμαι εμβολιασμένος δεν μπορώ να έχω πρόσβαση σε εστίαση καταστήματα και υπηρεσίες. Για μένα είναι ζωτικής σημασίας αυτό το κομμάτι επειδή ως ναυτικός μένω εντός πλοίου για 7-8 μήνες χωρίς να μπορώ να βγω έξω στη στεριά και τώρα που γύρισα σπίτι μου δεν μπορώ να έχω πρόσβαση μαζί με την οικογένειά μου σε κοινές δραστηριότητες», καταλήγει.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου