ΤΟΠΙΚΑ

Στελέχωση των ιατρείων με ειδικότητες ζητούν οι συνταξιουχικές οργανώσεις

στελέχωση-των-ιατρείων-με-ειδικότητε-217836

Την άμεση στελέχωση του ΠΕΔΥ με γιατρούς ειδικοτήτων που είναι δυσεύρετες, ζήτησαν χθες οι εκπρόσωποι των συνταξιουχικών οργανώσεων που πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα ιατρεία του Βόλου.

Οι συνταξιούχοι, γνωρίζοντας από «πρώτο χέρι» την ταλαιπωρία που υφίστανται εξαιτίας της έλλειψης γιατρών, ζητούν να προσληφθούν γιατροί Γενικής ιατρικής – Παθολογίας, νευρολόγοι, οφθαλμίατροι, ορθοπεδικός, ψυχίατροι , δερματολόγος και ρευματολόγος

Σύμφωνα με τους συνταξιούχους επίσης απαιτείται άμεσα η αντικατάσταση του ιατροτεχνικού εξοπλισμού, όπως υπέρηχος, ακτινολογικό μηχάνημα, μαστογράφος, ορθοπαντογράφος, μικροβιολογικό.

Στο κάλεσμα που μοίραζαν στους ασφαλισμένους που επισκέφτηκαν την ώρα της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας τη μονάδα Υγείας, ΠΕΔΥ Βόλου, οι συνταξιούχοι κάλεσαν όλους σε κοινό αγώνα για τη διεκδίκηση ενός δωρεάν, καθολικού δημόσιου συστήματος υγείας και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ενάντια στην εμπορευματοποίηση της και την υποβάθμιση της δημόσιας υγείας.

Στη συνέχεια εκ μέρους των οργανώσεων, έγινε ομιλία από τον πρόεδρο Συλλόγου Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Μαγνησίας, Γιώργο Ρούσσα, ο οποίος κατήγγειλε την κυβέρνηση για παντελή αδιαφορία στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο χώρος της υγείας.

«Δεν θυσιάζουμε την υγεία και τη ζωή μας για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων. Στον αγώνα για την ανάκτηση των απωλειών, αλλά και για τη διεκδίκηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών είναι προτεραιότητα η υπεράσπιση της υγείας του λαού. Για να είναι αποτελεσματικός ο αγώνας, πρέπει να στρέφεται ενάντια στην πηγή της επίθεσης στα δικαιώματα μας, ενάντια στους επιχειρηματικούς ομίλους και την πολιτική της ΕΕ που τους υπηρετεί. Πρέπει να διεκδικεί την πλήρη και επαρκή χρηματοδότηση των δημόσιων μονάδων υγείας από τον κρατικό προϋπολογισμό και να στοχεύει στην κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης στην υγεία και κατάργηση κάθε είδους πληρωμών των ασθενών», επισήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Γιώργος Ρούσσας.

Η αντιπροσωπεία των διοικήσεων επισκέφτηκε τις υπηρεσίες του ΠΕΔΥ Βόλου και ΕΟΠΥΥ – Περιφερειακή Διεύθυνση Βόλου και κατέθεσε το υπόμνημα, στο οποίο εκφράζει την αντίθεσή της στη συνεχή υποβάθμιση των υπηρεσιών υγείας και όσο προβλέπονται στο προσχέδιο του προϋπολογισμού για το 2018, που θα δώσει νέο χτύπημα, όπως τονίστηκε, στο δικαίωμα του λαού στην υγεία – περίθαλψη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου