ΤΟΠΙΚΑ

Την ερχόμενη εβδομάδα η δίκη των εμπόρων για τον αποκλεισμό της εφορίας

την-ερχόμενη-εβδομάδα-η-δίκη-των-εμπόρ-21750

Σε δίκη, στο Μονομελές Πρωτοδικείο Βόλου, θα παραβρεθούν την ερχόμενη εβδομάδα στις 19 Νοεμβρίου συνολικά δεκατρία άτομα μέλη του εμπορικού Συλλόγου Βόλου, για κινητοποίηση που είχε πραγματοποιηθεί πριν δυο χρόνια, με συμβολικό αποκλεισμό των Δ.Ο.Υ Βόλου, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την υψηλή φορολογία.

Οι έμποροι κατηγορούνται για κατάληψη δημοσίου χώρου. Ωστόσο, από την πλευρά τους οι έμποροι επισημαίνουν ότι η κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε στον εξωτερικό χώρο της Δ.Ο.Υ. Βόλου και είχε απλά μορφή διαμαρτυρίας.

Από την αρχή Οκτωβρίου, άρχισαν να λαμβάνουν σταδιακά οι έμποροι που συμμετείχαν στην κινητοποίηση κλήσεις για να παραστούν στο Μονομελές Πρωτοδικείο Βόλου την Τετάρτη 19 Νοεμβρίου. Μάλιστα οι έμποροι ξαφνιάστηκαν από τις κλήσεις που έλαβαν, αφού θεώρησαν πως η υπόθεση «πάγωσε» μετά την προκαταρκτική εξέταση που είχε διενεργηθεί και ότι δεν θα προχωρούσε σε δίκη.

Ειδικότερα η κινητοποίηση είχε πραγματοποιηθεί στις 3 Οκτωβρίου 2012, και τότε έμποροι του Βόλου με επικεφαλής τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου παρέδωσαν συμβολικά τα κλειδιά των καταστημάτων τους στην Εφορία Βόλου.

Στη συνέχεια προχώρησαν σε αποκλεισμό των οικονομικών υπηρεσιών, με αφορμή τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπιζε ο εμπορικός κόσμος της πόλης. Η κινητοποίηση είχε στόχο να αναδειχτεί το τεράστιο πρόβλημα της υπέρβαρης φορολόγησης για τον εμπορικό κόσμο.

Ολοκληρώνεται σήμερα η ενδιάμεση εκπτωτική περίοδος

Οσον αφορά στην εμπορική αγορά του Βόλου, αξίζει να αναφερθεί ότι σήμερα Δευτέρα 10 Νοεμβρίου ολοκληρώνεται η ενδιάμεση εκπτωτική περίοδος που ξεκίνησε αρχή του μήνα. Την περίοδο των εκπτώσεων υπήρξαν ποσοστά εκπτώσεων από 10 έως 30% έκπτωση ακόμη και σε καινούργια εμπορεύματα, ωστόσο οι έμποροι δεν φαίνονται ικανοποιημένοι από τους τζίρους που έκαναν οι επιχειρήσεις τους. Βέβαια, μέσα στην εκπτωτική περίοδο, οι καταναλωτές κινήθηκαν στην εμπορική αγορά και μάλιστα βοήθησε τόσο η κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων, όσο και οι καταπλεύσεις κρουαζιερόπλοιων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου