ΤΟΠΙΚΑ

«Καμπάνα» για απάτη μέσω διαδικτύου σε βάρος 71χρονου Βολιώτη

καμπάνα-για-απάτη-μέσω-διαδικτύου-σ-217117

Ποινή φυλάκισης 8 μηνών για ψευδή αγγελία πώλησης αυτοκινήτου

Ποινή φυλάκισης οχτώ μηνών, μετατρεπόμενη προς πέντε ευρώ ημερησίως, επέβαλε προχθές το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σε 39χρονη κάτοικο Ναυπλίου, η οποία κρίθηκε ένοχη για απάτη, που σημειώθηκε τον Δεκέμβριο 2016.

Η 39χρονη ανάρτησε ψευδή αγγελία σε ιστοσελίδα του διαδικτύου, έπεισε 71χρονο Βολιώτη να της καταβάλει το ποσό των 1.800 ευρώ ως προκαταβολή για την πώληση αυτοκινήτου και στη συνέχεια εξαφανίστηκε.

Ο ανυποψίαστος πολίτης απευθύνθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου και κατήγγειλε το περιστατικό. Οι αστυνομικοί άρχισαν άμεσα τις έρευνες και τελικά οδηγήθηκαν στην 39χρονη. Ο τραπεζικός λογαριασμός που κατατέθηκαν τα χρήματα διαπιστώθηκε ότι ανήκει σε εκείνη.

Στη δίκη προχθές η κατηγορούμενη δεν ήταν παρούσα και καταδικάστηκε ερήμην. Ο παθών περιέγραψε με κάθε λεπτομέρεια στο δικαστήριο τι συνέβη.

Επικοινώνησε μαζί του τηλεφωνικά άγνωστο άτομο, που του συστήθηκε με το όνομα «Νίκος», με το οποίον συμφώνησαν για την αγοραπωλησία.

Ο 71χρονος κατέθεσε την προκαταβολή στον λογαριασμό που του δόθηκε και σε νεότερη επικοινωνία που είχε του ζητήθηκε να καταβάλει επιπλέον ποσό, ύψους 800 ευρώ.

Ο παθών αρνήθηκε να καταβάλει περισσότερα χρήματα, ζητώντας να αποκτήσει πρώτα το αυτοκίνητο και τότε ο δράστης, τα στοιχεία του οποίου δεν έχουν ταυτοποιηθεί, του έκλεισε το τηλέφωνο και εξαφανίστηκε.

Οπως έγινε γνωστό, η Αστυνομία άρχισε να ερευνά την υπόθεση με την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου, ενώ στη συνέχεια ζήτησε και τα στοιχεία του κατόχου του λογαριασμού. Δεν άργησε να λύσει το μυστήριο. Εντόπισε τα στοιχεία της κατόχου του λογαριασμού και σχημάτισε εναντίον της δικογραφία. Αντίθετα ο δεύτερος δράστης δεν κατέστη δυνατό να ταυτοποιηθεί. Ο τηλεφωνικός αριθμός από τον οποίο είχε γίνει η κλήση προέκυψε ότι ανήκε σε αλλοδαπό που κατοικεί στο εξωτερικό.

Επισημαίνεται ότι τα κρούσματα απάτης με ψευδείς αγγελίες έχουν αυξηθεί ραγδαία το τελευταίο χρονικό διάστημα. Μόλις προχθές το αστυνομικό δελτίο κατέγραψε άλλη μία υπόθεση. Η Αστυνομία συμβουλεύει με κάθε ευκαιρία τους καταναλωτές να μην πείθονται και να μην προχωρούν σε καταθέσεις χρημάτων αν πρώτα δεν έχουν στα χέρια τους τα προϊόντα που θέλουν να αγοράσουν. Δυστυχώς, λόγω του χρονοβόρου της διαδικασίας με την άρση του απορρήτου οι επιτήδειοι δεν εντοπίζονται εντός του χρονικού ορίου του Αυτοφώρου. Δικάζονται σε ρητές δικασίμους και τις περισσότερες φορές καταδικάζονται ερήμην.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου