ΤΟΠΙΚΑ

Ενημερωτικές συναντήσεις για τον σακχαρώδη διαβήτη

ενημερωτικές-συναντήσεις-για-τον-σακ-216879

Στα πλαίσια εορτασμού της Παγκόσμιας ημέρας κατά του Σακχαρώδη Διαβήτη, η Ομάδα Υγείας του Τμήματος Ποιότητας Ζωής Πρόληψης και Προαγωγής Υγείας της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ του Δήμου Βόλου, πραγματοποιεί σειρά ενημερώσεων του κοινού σχετικά με την νόσο.

Οι γυναίκες βρίσκονται στο επίκεντρο της Παγκόσμιας Ημέρας Διαβήτη 2017 με σύνθημα: «Γυναίκες και Διαβήτης». Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, σχεδόν οι μισοί πάσχοντες από διαβήτη σε όλο τον κόσμο (205 εκατομμύρια από τα συνολικά 422 εκατομμύρια) είναι γυναίκες, με τον αντίστοιχο αριθμό το 2040 να υπολογίζεται ότι θα έχει αυξηθεί σε 313 εκατομμύρια.

Οι γυναίκες χρειάζονται εξειδικευμένη αντιμετώπιση όταν πάσχουν από διαβήτη, αφού η ασθένεια περιπλέκεται και με τις ορμονικές διαταραχές που εκ φύσεως βιώνουν κάθε μήνα αλλά και στις διαφορετικές φάσεις της ζωής τους (εφηβεία, τεκνοποίηση, εμμηνόπαυση).

Οι ενημερώσεις έχουν ως στόχο:

  • να ευαισθητοποιήσουν τους πολίτες σχετικά με το ότι η διαχείριση του διαβήτη μπορεί να ακούγεται τρομακτική στην αρχή, αλλά μπορεί να είναι ευκολότερη απ’ ότι νομίζουν, εάν απλά τη θέσουν μαζί με τον έλεγχο της γλυκόζης ως μια από τις βασικές προτεραιότητες στη ζωή τους και στη συνέχεια κάνουν μικρές αλλαγές προς μια υγιεινή διατροφή και έναν υγιή τρόπο ζωής.
  • να ενθαρρύνουν τους πολίτες να αναλάβουν δράση για τον εαυτό τους και για ένα πιο υγιές μέλλον, καθώς όσο περισσότερο έχουν το διαβήτη τους υπό έλεγχο, τόσο περισσότερο θα μπορούν να απολαμβάνουν μια υγιή ζωή

Οι ενημερώσεις σχετικά με την πρόληψη και την διαχείριση του σακχαρώδη διαβήτη, καθώς και μέτρηση του σακχάρου του αίματος, καθώς και υπολογισμός του δείκτη μάζα σώματος και καρδιαγγειακού κίνδυνου πραγματοποιούνται στο Κοινωνικό Κέντρο της Νεάπολης (Δ/νση: Φιλικής Εταιρίας και Σκουφά) κατόπιν ραντεβού (τηλ. 24210 91761 και ώρες από 9.00 π.μ έως 14.00 μ.μ.).

Η Πρόεδρος κ. Χάλαρη Σ. καθώς και τα μέλη του ΔΣ της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ, μετά από τελική ενημέρωση σχετικά με τη συμμετοχή των πολιτών θα εξετάσουν το ενδεχόμενο ενημέρωσης των συμπολιτών ανά Κοινωνικό Κέντρο (στα 5 Κοινωνικά Κέντρα της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ που βρίσκονται στις συνοικίες Ν. Δημητριάδας, Αγ. Αναργύρων, Νεάπολης, Αλυκών, Αγ. Γεωργίου) προς καλύτερη εξυπηρέτησή τους.

Επιπλέον, οι πολίτες έχουν την δυνατότητα να ενταχτούν σε προγράμματα εξάλειψης παραγόντων κινδύνου για την υγεία (πρόγραμμα διακοπής καπνίσματος, πρόγραμμα «Χάνω βάρος, κερδίζω ζωή!», προγράμματα άσκησης και ευεξίας, χορού, χορωδίας) που λειτουργούν στα Κοινωνικά Κέντρα του Δήμου Βόλου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου