ΤΟΠΙΚΑ

Μπαζάρ από την κουζίνα αλληλεγγύης

μπαζάρ-από-την-κουζίνα-αλληλεγγύης-216722

Πρωτοβουλίες στήριξης της προσπάθειας που αγκαλιάζει περισσότερους από 400 άπορους Βολιώτες

Εκστρατεία συγκέντρωσης χρημάτων για την κάλυψη των διαρκώς αυξανόμενων αναγκών και αιτημάτων πραγματοποιεί η κουζίνα αλληλεγγύης, που προσφέρει 400 μερίδες φαγητό κάθε εβδομάδα και 53 μερίδες πρωινού σε ισάριθμους μαθητές της περιοχής μας, σε καθημερινή βάση.

Στον πάγκο που λειτουργεί κάθε Δευτέρα στην πλατεία Πανεπιστημίου, από τις 10 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι, διατίθενται προς πώληση Χριστουγεννιάτικα είδη, ρούχα και αξεσουάρ, στη συμβολική τιμή του 1 ευρώ, ενώ τα έσοδα από τις πωλήσεις θα διατεθούν για την ενίσχυση των εθελοντικών δράσεων που αναπτύσσονται.

Τα αιτήματα του κόσμου για βοήθεια αυξάνονται διαρκώς ενώ όπως ανέφερε η Αγγελική Ιωαννίτη, «ψυχή» της κουζίνας αλληλεγγύης, μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ «ολοένα και περισσότερος κόσμος απευθύνεται σ’ εμάς και σε όλες τις κοινωνικές δομές της περιοχής μας, ενώ είχαμε 150 αιτήματα για προσφορά πρωινού σε μαθητές σχολείων, από τα οποία καλύψαμε τα 53 σύμφωνα με τις δυνατότητες που έχουμε».

Η προσφορά φαγητού σε άπορες οικογένειες αλλά και μοναχικά άτομα κάθε ηλικίας, πραγματοποιείται κάθε Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή, καλύπτοντας με διπλές μερίδες και το Σάββατο.

Σε εποχές δύσκολες, οι εθελοντές της κουζίνας αλληλεγγύης καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες προκειμένου να συγκεντρώσουν τρόφιμα για τους απόρους, τα οποία αξιοποιούνται για την παρασκευή των γευμάτων αγάπης, ενώ παράλληλα υποστηρίζονται 20 άπορες οικογένειες της περιοχής μας, με τρόφιμα μακράς διαρκείας.

«Υπάρχουν ευαισθητοποιημένοι άνθρωποι που μας βοηθούν, αλλά ζητούμε παράλληλα την ευρύτερη συνδρομή του κόσμου, της τοπικής κοινωνίας, προκειμένου να ανταπεξέλθουμε» όπως υπογραμμίζει η κ. Ιωαννίτη.

Στους άμεσους στόχους των μελών της εθελοντικής ομάδας είναι να τοποθετηθούν κουμπαράδες σε κεντρικά καταστήματα για τη στήριξη της «κουζίνας αλληλεγγύης».

Παράλληλα διατίθενται διάφορα είδη σε χώρο που λειτουργεί στη συμβολή των οδών Κοραή και Γαζή, τα οποία προμηθεύονται όσοι επιθυμούν, προσφέροντας αντί για χρήματα, τρόφιμα, για την ενίσχυση της κοινωνικής πρωτοβουλίας που διευρύνεται διαρκώς.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου