ΤΟΠΙΚΑ

«Παγίδες» στο προαύλιο του Νανοπούλειου Δημοτικού Σχολείου Τσαγκαράδας

παγίδες-στο-προαύλιο-του-νανοπούλε-215762

Αγνωστοι αφαίρεσαν τις σχάρες από τους αγωγούς ομβρίων – Οργή από τον αντιδήμαρχο Απόστολο Σουλδάτο

«Παγίδες» σχηματίζονται στο προαύλιο του Νανοπούλειου Δημοτικού Σχολείου Τσαγκαράδας. Αγνωστοι εκμεταλλεύτηκαν την περίοδο των γιορτών, οπότε και το σχολείο ήταν κλειστό και αφαίρεσαν τις σχάρες από τους αγωγούς ομβρίων που βρίσκονται στον χώρο του σχολικού προαυλίου. Η επιστροφή των μαθητών μετά τις γιορτές θα βρει μεγάλο τμήμα του φρεατίου ακάλυπτο με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη σωματική ακεραιότητα των μικρών παιδιών.

Την κλοπή διαπίστωσαν εκπαιδευτικοί του σχολείου, όταν τις προηγούμενες ημέρες πήγαν στον χώρο για να διαπιστώσουν τυχόν προβλήματα, ενόψει της αυριανής έναρξης των μαθημάτων. Αμεσα ανέφεραν το συμβάν στον αντιδήμαρχο Μουρεσίου, Απόστολο Σουλδάτο, ο οποίος κατήγγειλε την κλοπή στην Αστυνομία και κατέθεσε μήνυση κατ’ αγνώστων.

Σε ανάρτησή του στην προσωπική του σελίδα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο κ. Σουλδάτος δεν έκρυψε την οργή του για το συμβάν που θέτει σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα μικρών παιδιών και εκπαιδευτικών που θα βρεθούν αύριο στο σχολικό περιβάλλον.

Οι εικόνες προκαλούν αποτροπιασμό, θλίψη, οργή και απογοήτευση. «Απαράδεκτες εικόνες για ένα σχολείο που με αίμα και κόπο ίδρυσε ο ευεργέτης Νικόλαος Γ. Νανόπουλος (1866 – 1927) στις αρχές του 20ου αιώνα, το 1909, όπως μαρτυρούν οι μαρμάρινες επιγραφές στο άνω μέρος του κτιρίου. Σήμερα κάποιοι δεν σέβονται καθόλου τον χώρο που τα παιδιά μας μαθαίνουν τα πρώτα τους γράμματα και χτίζουν τον χαρακτήρα τους. Κάποιοι ακόμη και στις γιορτές «εργάζονται υπερωρίες». Ετσι σκέφτηκαν να αφαιρέσουν τις σχάρες των ομβρίων που βρίσκονται στον προαύλειο χώρο του Νανοπούλειου Δημοτικού Σχολείου σε δυο δόσεις, η πρώτη δόση παραμονές Χριστουγέννων και η δεύτερη δόση μάλλον παραμονή Πρωτοχρονιάς. Πρόκειται για σαράντα μέτρα σχάρες αυτές που αφαιρέθηκαν και προκαλούν πρόβλημα στη λειτουργία του σχολείου μιας και η αυλή είναι επικίνδυνη για τα παιδιά!!! Έγινε η καταγγελία στην Αστυνομία και κατέθεσα μήνυση κατά αγνώστων. Θα ερευνηθεί κάθε στοιχείο προκειμένου να βρεθούν και να τιμωρηθούν οι δράστες της κλοπής. Είναι ντροπή χρήματα που θα διαχειριζόταν το σχολείο για να καλύπτει λειτουργικά έξοδα να ξαναδίνονται για αγορά νέων σχαρών. Λυπάμαι πολύ», αναφέρει στην ανάρτησή του ο κ. Σουλδάτος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου