ΤΟΠΙΚΑ

Μαθήματα κυκλοφοριακής αγωγής στους μαθητές του 10ου Γυμνασίου

μαθήματα-κυκλοφοριακής-αγωγής-στους-215666

Μεγάλη ενημερωτική παρουσίαση στους μαθητές του 10ου Γυμνασίου πάνω σε θέματα κυκλοφοριακής αγωγής πραγματοποίησε η Τροχαία Βόλου στις αρχές της εβδομάδας, και συγκεκριμένα από τη Δευτέρα 27/11/2017 μέχρι και την Τετάρτη 29/11/2017.

Ο Διοικητής της Τροχαίας Βόλου κ. Αθανάσιος Κουλούρης, ανταποκρινόμενος άμεσα στο αίτημα της Διευθύντριας του 10ου Γυμνασίου Βόλου κ. Κυριακής Δανιηλίδου, παραχώρησε αρμόδια αξιωματικό, η οποία και διοργάνωσε ένα τριήμερο ενημερώσεων των μαθητών του Γυμνασίου ανά Τάξη και ανά Τμήμα.

Ειδικότερα, η Διευθύντρια και ο Σύλλογος Διδασκόντων έκριναν ότι εξαιτίας της ιδιαίτερης επικινδυνότητας που χαρακτηρίζει την πρόσβαση στο 10ο Γυμνάσιο, και παρόλο που το ζήτημα της δωρεάν μετακίνησης των μαθητών από το Αστικό ΚΤΕΛ είχε αίσια έκβαση, οι μαθητές θα έπρεπε να ενημερωθούν πιο επισταμένα για τους κινδύνους που κρύβει η μη συστηματική τήρηση του ΚΟΚ.

Η αναλυτική και ιδιαίτερα εποικοδομητική παρουσίαση εκ μέρους της Υπαστυνόμου της Τροχαίας κ. Ελένης Καραμπίνη άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις στο σύνολο του μαθητικού δυναμικού του σχολείου. Τα παιδιά ενημερώθηκαν και καλούνται τώρα να επεξεργαστούν ένα μεγάλο και ενδιαφέροντα όγκο πληροφοριών σχετικά με την ασφάλειά τους αλλά και τις υποχρεώσεις τους ως πεζοί και μελλοντικοί οδηγοί. Ερωτώμενοι οι μαθητές δήλωσαν ότι η προβολή των βίντεο, αν και σοκαριστική, τους έβαλε σε διαδικασία σκέψης πάνω σε όλες τις λάθος οδικές συμπεριφορές, ενώ οι περισσότεροι συμφώνησαν ότι θα το σκεφτούν διπλά πριν επιλέξουν να βρεθούν στο τιμόνι μοτοσυκλέτας ή αυτοκινήτου.

Η Διευθύντρια και ο Σύλλογος Διδασκόντων του 10ου Γυμνασίου Βόλου ευχαριστούν θερμά την Τροχαία Βόλου και ιδιαίτερα τον Διοικητή κ. Α. Κουλούρη και την κ. Ε. Καραμπίνη για την ενημέρωση που παρείχαν στους μαθητές, ελπίζοντας στη συνέχιση αυτής της ιδιαίτερα εποικοδομητικής συνεργασίας.

“Η επιτυχία της παρούσας ενημέρωσης αποδεικνύει για ακόμη μια φορά ότι ένα σχολείο ανοιχτό σε συνεργασία με φορείς μπορεί να απεγκλωβιστεί από τον παραδοσιακό και μονοδιάστατο ρόλο του φορέα γνώσεων και να εξασφαλίσει την ουσιαστική εκπαίδευση των αυριανών ενεργών πολιτών”, επισημαίνεται από τη Διεύθυνση του Σχολείου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου