ΤΟΠΙΚΑ

Σε δρόμο επίλυσης τα εκκρεμή ζητήματα των λιμανιών

σε-δρόμο-επίλυσης-τα-εκκρεμή-ζητήματα-215373

Παρουσία πλήθους κόσμου η κοπή πίτας του Οργανισμού Λιμένος Βόλου

«Η ελπίδα της πλήρους ανάκαμψης έχει αρχίσει να λάμπει και πάλι για το λιμάνι του Βόλου» τόνισε στην ομιλία της στην εκδήλωση κοπή της πίτας του Οργανισμού Λιμένος Βόλου η πρόεδρος Βίκυ Μήτρου.

Στην εκδήλωση, που διοργανώθηκε προχθές παρουσία πλήθους κόσμου, η κ. Μήτρου ανακοίνωσε τα νέα από τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα υπό τον υπουργό Ναυτιλίας Ιωάννη Πλακιωτάκη και τόνισε ότι για όλα τα εκκρεμή ζητήματα που χρονίζουν και ταλανίζουν τα λιμάνια υπάρχει η βούληση να διευθετηθούν στη βάση σχεδίου νόμου, που θα κατατεθεί στις αρχές Μαρτίου με τη μορφή πολυνομοσχεδίου.

«Στη συζήτηση ο υπουργός μάς γνωστοποίησε ότι οι προτεραιότητές μας, ως φορείς διοίκησης και εκμετάλλευσης των μεγαλύτερων λιμένων, οφείλουν να είναι η αγαστή συνεργασία με την τοπική κοινωνία, η διαφύλαξη των νόμιμων συμφερόντων των Οργανισμών, η βέλτιστη λειτουργία και εκμετάλλευση των λιμένων και η μέριμνα για τη διαρκή ανάπτυξή τους. Τονίστηκε μάλιστα η αναγκαιότητα εξέτασης της πιθανής επικαιροποίησης των Γενικών Προγραμματικών Σχεδίων (Master Plan) των λιμανιών, εφόσον αυτή δύναται να εξυπηρετήσει τους στόχους που προανέφερα», είπε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με ζητήματα που αφορούν στους εργαζομένους στα λιμάνια, η Βίκυ Μήτρου σημείωσε ότι τελούν σε γνώση του υπουργού διαδικασίες που σχετίζονται με τη σύναψη νέων επιχειρησιακών συλλογικών συμβάσεων εργασίας στους περιφερειακούς Οργανισμούς Λιμένων, σε κάθε περίπτωση ο ίδιος είναι διατεθειμένος να συνδράμει στη θετική έκβαση της πορείας της διαπραγμάτευσης, ενώ ζητήματα που άπτονται του θέματος των ιδιωτικοποιήσεων δεν θίχτηκαν εκ μέρους του.

Τέλος, ζήτησε τη συνεργασία του συνόλου του προσωπικού για τον κοινό στόχο την ανάπτυξη του λιμανιού, τη βέλτιστη περιβαλλοντική λειτουργία του και την οικονομική ευμάρεια.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου