ΤΟΠΙΚΑ

Επιστροφή στις τάξεις για 25.000 μαθητές στη Μαγνησία ενώ η Ομικρον «σαρώνει»

επιστροφή-στις-τάξεις-για-25-000-μαθητές-στ-214948

Στις σχολικές τάξεις επιστρέφουν σήμερα 25.000 μαθητές της Μαγνησίας και εκπαιδευτικοί για τα πρώτα μαθήματα του νέου έτους, την ώρα που συνεχίζεται η επέλαση της υπερμεταδοτικής παραλλαγής Ομικρον του κορονοϊού.

Η επιστροφή στο σχολείο θα γίνει με τρεις βασικές αλλαγές στα υγειονομικά πρωτόκολλα. Προβλέπεται ένα επιπλέον σελφ τεστ για την πρώτη εβδομάδα για όλους τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς. Επομένως, την εβδομάδα 10-15 Ιανουαρίου, θα διενεργηθούν τρία δωρεάν σελφ τεστ αντί για δύο από τους μαθητές και τους εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς. Επιπλέον, τα δύο δωρεάν εβδομαδιαία σελφ τεστ πλέον θα διενεργούνται όχι μόνο από τους μη εμβολιασμένους μαθητές αλλά επίσης και από τους εμβολιασμένους μαθητές και εκπαιδευτικούς. Τέλος, σε περίπτωση κρούσματος στην τάξη, δεν θα γίνονται αυξημένοι έλεγχοι μόνο στα παιδιά που κάθονται κοντά στο κρούσμα, αλλά σε όλο το τμήμα. Πλέον όλοι οι μη εμβολιασμένοι μαθητές θα κάνουν δωρεάν τεστ, κάθε μέρα, για 5 ημέρες. Συγκεκριμένα, θα κάνουν δύο ράπιντ και ένα σελφ τεστ σε διάστημα 5 ημερών, επιπλέον των δύο σταθερών σελφ τεστ την εβδομάδα, άρα 5 τεστ σε 5 ημέρες. Οι εμβολιασμένοι μαθητές θα κάνουν ένα σελφ τεστ, επιπλέον των δύο εβδομαδιαίων σελφ τεστ, δηλαδή συνολικά τρία σελφ τεστ δωρεάν την εβδομάδα.

Σε ό,τι αφορά τα υπόλοιπα μέτρα, προβλέπεται η χρήση απλής μάσκας καθ’ όλη τη διάρκεια του σχολικού ωραρίου, καθαριότητα και αερισμός των αιθουσών, ενώ η λειτουργία ενός τμήματος αναστέλλεται μόνο αν νοσήσει το 50% +1 των μαθητών.

Η σημερινή πρεμιέρα των μαθημάτων πάντως αναμένεται να γίνει με απουσίες, καθώς ήδη από τα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας, εκπαιδευτικοί είχαν ενημερώσει ότι νοσούν από κορονοϊό και βρίσκονται σε καραντίνα. Αναπληρώσεις δεν προβλέπονται και δεν αποκλείεται από την πρώτη κιόλας ημέρα, να ανασταλεί η λειτουργία ολοήμερων τμημάτων προκειμένου να καλυφθούν τα κενά εκπαιδευτικών.

Απουσίες εκτιμάται ότι θα υπάρχουν και από πλευράς μαθητών, με αρκετούς γονείς να φοβούνται να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο εξαιτίας της Ομικρον και άλλους να μην παίρνουν το «ρίσκο» καθώς έχουν κλείσει ραντεβού για εμβολιασμούς.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου