ΤΟΠΙΚΑ

Αυξημένη κίνηση στα υπεραστικά λόγω της επαναλειτουργίας των ΑΕΙ

αυξημένη-κίνηση-στα-υπεραστικά-λόγω-τ-214772

Αυξημένη κίνηση καταγράφεται το τελευταίο τριήμερο στα δρομολόγια του υπεραστικού ΚΤΕΛ Μαγνησίας κυρίως προς Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Με την αύξηση της κίνησης να αγγίζει το 80% σε σύγκριση με το υπόλοιπο διάστημα, καθίσταται προφανές ότι οι φοιτητές μετακινούνται από τη Μαγνησία προς άλλες περιοχές αλλά και αντίστροφα, στο πλαίσιο της σημερινής επαναλειτουργίας των Πανεπιστημίων, μετά την ολοκλήρωση της εορταστικής περιόδου.

Επτά επιπλέον δρομολόγια προστέθηκαν στη γραμμή προς Αθήνα, έξι για τη Θεσσαλονίκη και δύο προς Πάτρα, για να καλυφθεί η μεγάλη ζήτηση που υπάρχει, καθώς η μειωμένη πληρότητα παραμένει στο πλαίσιο των υγειονομικών μέτρων που ισχύουν.

«Στο διάστημα των εορτών δεν υπήρχε κάτι ιδιαίτερο. Σημειώθηκε η συνηθισμένη κίνηση, με τα τακτικά δρομολόγια. Αυξημένη κινητικότητα εμφανίζεται συνήθως στις γιορτές και τις αργίες», αναφέρει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Μαγνησίας Δημήτρης Κολυνδρίνης.

Με την πανδημία σε εξέλιξη και τη μετάλλαξη Ομικρον να «καλπάζει», ο πρόεδρος του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Μαγνησίας εμφανίζεται συγκρατημένος, υπογραμμίζοντας ότι «τη δεδομένη χρονική στιγμή δεν μπορούμε να πούμε τίποτα. Περιμένουμε να τελειώσει η πανδημία και η μετάλλαξη που έχει λάβει ανησυχητικές διαστάσεις. Είναι δύσκολη η κατάσταση για όλους, αλλά προσπαθούμε να ανταπεξέλθουμε».

Οι επιβάτες επιβιβάζονται στα υπεραστικά λεωφορεία φορώντας απαραιτήτως μάσκα, ενώ πρέπει να προσκομίσουν είτε πιστοποιητικό εμβολιασμού είτε νόσησης είτε αρνητικό αποτέλεσμα από διαγνωστικό τεστ, 48 ωρών για ράπιντ τεστ και 72 ωρών για μοριακό τεστ, αντίστοιχα. Με τη μέγιστη επιτρεπόμενη πληρότητα στο 85%, οι επιβάτες δεν ξεπερνούν τα 42 με 43 άτομα, βάση των υγειονομικών μέτρων που ισχύουν.

Ανάσα αποτελούν, στο μεταξύ, για τον κλάδο οι επιστρεπτέες προκαταβολές για την κάλυψη πάγιων υποχρεώσεων, όπως υπογραμμίζει ο πρόεδρος, για να προσθέσει ότι πάντα υπάρχουν αιτήματα για στήριξη από το κράτος. Κοινή προσδοκία είναι «να τελειώσει αυτή η μάστιγα που ονομάζεται κορονοϊός, για να καταφέρουμε να εισέλθουμε σε μια κανονικότητα. Το μόνο που θέλουμε, είναι να δουλέψουμε», τονίζει ο πρόεδρος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου