ΤΟΠΙΚΑ

Εκπαιδευτική δράση στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας Τσαλαπάτα

εκπαιδευτική-δράση-στο-μουσείο-πλινθ-214624

«Εύπλαστες φιγούρες» είναι ο τίτλος της εκπαιδευτικής δράσης που διοργανώνει το Πολιτιστικό Ιδρυμα Ομίλου Πειραιώς για παιδιά, ηλικίας 8-11 ετών, το Σάββατο 15 Ιανουαρίου, 10:30-12:30, στο πλαίσιο της περιοδεύουσας έκθεσης «Το ’21 αλλιώς: Η Ελληνική Επανάσταση με φιγούρες και διοράματα Playmobil».

Οι ήρωες του απελευθερωτικού αγώνα αποκτούν μορφή και ζωντανεύουν μέσα από μια ιδιαίτερη τεχνική με πλαστελίνη, γεφυρώνοντας το ένδοξο παρελθόν με το σήμερα. Οι μικροί φίλοι, αφού περιηγηθούν στην έκθεση, θα κατανοήσουν τις έννοιες της ελευθερίας, της εθνικής ομοψυχίας και του αγώνα. Στη συνέχεια, θα αναπαραστήσουν τις στιγμές και τους ήρωες της Επανάστασης που θα επιλέξουν, προσεγγίζοντας με δημιουργικό τρόπο τις προσπάθειες των Ελλήνων για ένα ανεξάρτητο κράτος.

Υπενθυμίζεται ότι η έκθεση «Το ’21 αλλιώς: Η Ελληνική Επανάσταση με φιγούρες και διοράματα Playmobil», που παρουσιάζεται έως τις 31 Ιανουαρίου 2022 στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας, στον Βόλο, είναι αποτέλεσμα συνεργασίας του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς με το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο (ΕΙΜ) και εντάσσεται στο πλαίσιο των Επετειακών Δράσεων της Τράπεζας Πειραιώς για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821. Αποτελεί μια πρωτότυπη προσέγγιση όσων διαδραματίστηκαν από τους προεπαναστατικούς χρόνους μέχρι και την ίδρυση του νεοελληνικού κράτους, στην οποία μικρόσωμες, πολύχρωμες φιγούρες «συνθέτουν» πεδία μαχών, αναπαριστούν ιστορικά γεγονότα, περιγράφουν σκηνές καθημερινότητας, απεικονίζουν σημαίνουσες μορφές του Αγώνα.

Η συμμετοχή στη δράση είναι ελεύθερη. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το Μουσείο, στο τηλέφωνο 2421029844, καθημερινά, εκτός Τρίτης,10:00-17:00.

Λόγω των ειδικών συνθηκών και έχοντας ως προτεραιότητα τη δημόσια υγεία, η δράση θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τα προβλεπόμενα μέτρα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου