ΤΟΠΙΚΑ

Από τους πλειστηριασμούς στον Μαραθώνιο

από-τους-πλειστηριασμούς-στον-μαραθώ-213676

Αφησε για λίγο στην άκρη… την ασφυκτική πίεση και τους πλειστηριασμούς, έβαλε την αθλητική αμφίεση και έτρεξε στον αγώνα υπεραντοχής μεγάλων αποστάσεων, τον Μαραθώνιο της Αθήνας, στέλνοντας ένα διαφορετικό μήνυμα. Ο λόγος για τον πρόεδρο του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείου Λάρισας, Γιάννη Κόνσουλα, υπέρμαχο της γνωστής ρήσης, «νους υγιής εν σώματι υγιεί», ο οποίος συμμετείχε στον δρόμο 10 χιλιομέτρων που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, στο πλαίσιο του Μαραθώνιου. Ήταν ένα ευχάριστο διάλειμμα, σε μία δύσκολη περίοδο λόγω πλειστηριασμών, γονικών παροχών και άλλων συναφών θεμάτων, που έχουν θέσει τον κλάδο των συμβολαιογράφων σε πρώτο πλάνο.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Ο γνωστός συμβολαιογράφος του Βόλου βίωσε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά αυτή την εμπειρία. Μάλιστα κατάφερε να τερματίσει, νιώθοντας την ικανοποίηση της συμμετοχής σε έναν θεσμό πανελλήνιας εμβέλειας, που συγκεντρώνει το ενδιαφέρον χιλιάδων δρομέων από κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, υπογράμμισε ότι: «Οι αγώνες τρεξίματος δεν είναι μόδα, αλλά μια γιορτή του αθλητισμού και του πολιτισμού, στους οποίους κάθε χρόνο συμμετέχουν όλο και περισσότεροι Έλληνες, όχι κατ’ ανάγκη αθλητές. Σημασία έχει η συμμετοχή, η προσπάθεια και να θέτουμε κάποιους στόχους, που με πρόγραμμα και πείσμα μπορούμε να τους πετύχουμε».

Ο ίδιος ασχολήθηκε με τον αθλητισμό από νεαρή ηλικία. Έχει συμμετάσχει κατ’ επανάληψη σε αγώνες που πραγματοποιήθηκαν στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη αλλά και την ευρύτερη περιφέρεια Θεσσαλίας, και συνεχίζει την καθημερινή άθληση και άσκηση με την καθοδήγηση του προπονητή του, Γρηγόρη Αμβράζη.

Στα αθλητικά του ενδιαφέροντα καταγράφεται η ιστιοπλοΐα (ήταν πιστοποιημένος αθλητής από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού), ενώ τα τελευταία χρόνια έχει στραφεί, παράλληλα, στο ποδήλατο και το τρέξιμο, υπογραμμίζοντας την «πολύτιμη βοήθεια» του προπονητή του.

«Νους υγιής εν σώματι υγιεί» έλεγαν οι αρχαίοι Ελληνες. Ας το προσπαθήσουμε, αφήνοντας τους καναπέδες, το junk food και την εικονική πραγματικότητα που ζούμε μέσα από τους υπολογιστές και το διαδίκτυο», υπογραμμίζει. Ο αθλητισμός είναι αγαπημένη καθημερινή ενασχόληση και υπόθεση ζωής για τον ίδιο, ενώ το μήνυμά του προς τους συμπολίτες του, «έχει σχέση με τις διαχρονικές αξίες του αθλητισμού, αξίες που οδηγούν στην ποιοτική αναβάθμιση της ζωής μας και στην προαγωγή της υγείας μας, σε μια εποχή που κυριαρχούν το άγχος και η αβεβαιότητα», τονίζει.

Οι αποστάσεις που διανύει καθημερινά, στο πλαίσιο της προπόνησής του, τον βοηθούν να διατηρεί την υγεία του σε άριστο επίπεδο, αποβάλλοντας, παράλληλα, το άγχος της καθημερινότητας, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά. Παρά το εξαιρετικά φορτωμένο του πρόγραμμα, βρίσκει πάντα χρόνο για άσκηση, έχοντας αναγάγει σε μότο ζωής τη φράση «η συμμετοχή σε κάθε αθλητική δραστηριότητα, παρά τον κόπο, τη μεγάλη και δύσκολη προετοιμασία που προϋποθέτει, είναι καθοριστικής σημασίας για τη ζωή μας».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου