ΤΟΠΙΚΑ

Στη φυλακή ο 34χρονος που συνελήφθη στον Ι.Ν. Αγ. Νεκταρίου

στη-φυλακή-ο-34χρονος-που-συνελήφθη-στον-213673

Για ληστεία σε βάρος ηλικιωμένου

Στη φυλακή οδηγήθηκε χθες το μεσημέρι ο 34χρονος Βολιώτης που συνελήφθη προχθές το απόγευμα στον Αγιο Νεκτάριο Νέας Ιωνίας για απόπειρα κλοπής αλλά και κλοπή σε βάρος ηλικιωμένου νωρίς το πρωί της ίδιας μέρας. Εις βάρος του δράση προέκυψε ότι για την περίπτωση του ηλικιωμένου άσκησε βία με αποτέλεσμα να ασκηθεί δίωξη σε βαθμό κακουργήματος.

Ο δράστης παραπέμφθηκε να απολογηθεί στον Ανακριτή Βόλου για ληστεία καθώς προανακριτικά αποδείχτηκε ότι έσπρωξε τον ηλικιωμένο με αποτέλεσμα εκείνος να χτυπήσει.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 34χρονος νωρίς προχθές το πρωί εκμεταλλεύτηκε την απόσπαση προσοχής ηλικιωμένου στη Νέα Ιωνία και μπήκε στο σπίτι του.

Ο δράστης αφαίρεσε το ποσό των 56 ευρώ, όμως βγαίνοντας από το σπίτι έγινε αντιληπτός και έσπρωξε τον ηλικιωμένο που πήγε να τον εμποδίσει, με αποτέλεσμα εκείνος να χάσει την ισορροπία του και να χτυπήσει το κεφάλι του στο τραπέζι.

Συνοδεία αστυνομικών ο 34χρονος οδηγήθηκε χθες για να απολογηθεί και κρίθηκε προφυλακιστέος μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης.

Υπενθυμίζεται ότι ο δράστης συνελήφθη στον Αγιο Νεκτάριο στις 4.30 προχθές το απόγευμα. Είχε εγκλωβιστεί στον Ιερό Ναό με τα χρήματα που είχε κλέψει από τα παγκάρια και τα κοσμήματα – τάματα και κρυβόταν κάτω από την Αγία Τράπεζα.

Ο επίτροπος που επισκέφτηκε την Εκκλησία αντιλήφτηκε την παρουσία του στο εσωτερικό, καθώς ο 34χρονος είχε προκαλέσει ζημιές στις κλειδαριές με λοστό και είχε αφήσει πίσω του εικόνα χάους στο γραφείο της Εκκλησίας.

Η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου που συνέδραμε συνέλαβε το δράστη.

Κ.Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου