ΤΟΠΙΚΑ

Ο Κων. Μαραβέγιας για την παροχή δωρεάν self test σε εκπαιδευτικούς των φροντιστηρίων

ο-κων-μαραβέγιας-για-την-παροχή-δωρεάν-213538

Ενημέρωση για το ενδεχόμενο παροχής δωρεάν self test στο προσωπικό των φροντιστηρίων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ζητεί ο βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνος Μαραβέγιας με Ερώτησή του προς τους υπουργούς Παιδείας & Θρησκευμάτων κ. Νίκη Κεραμέως και Υγείας κ. Θάνο Πλεύρη.

Με αφορμή επιστολή του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ν. Μαγνησίας, ο κ. Μαραβέγιας επισημαίνει ότι το εκπαιδευτικό προσωπικό των ιδιωτικών φροντιστηρίων δεν περιλαμβάνεται ρητά στους εργαζόμενους στους οποίους χορηγείται δωρεάν self test από φαρμακεία για έλεγχο μετάδοσης του κορωνοϊού, καθώς από την σχετική ΚΥΑ ορίζεται ότι: «Οι μεν εκπαιδευτικοί των φροντιστηρίων και των κέντρων ξένων γλωσσών, που προσκομίζουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή βεβαίωση νόσησης, επιδεικνύουν στον υπεύθυνο του φροντιστηρίου/κέντρου ξένων γλωσσών βεβαίωση αρνητικού αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self test) που διενεργείται δύο (2) φορές την εβδομάδα. Οι δε εκπαιδευτικοί των φροντιστηρίων και των κέντρων ξένων γλωσσών, που δεν προσκομίζουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή βεβαίωση νόσησης, επιδεικνύουν στον υπεύθυνο του φροντιστηρίου/κέντρου ξένων γλωσσών, βεβαίωση αρνητικού εργαστηριακού διαγνωστικού ελέγχου (rapid test ή PCR) που διενεργείται δύο (2) φορές την εβδομάδα με δαπάνη τους. Για το λοιπό προσωπικό των φροντιστηρίων/κέντρων ξένων γλωσσών εφαρμόζεται ό,τι κάθε φορά ισχύει στον ιδιωτικό τομέα αντιστοίχως».

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Μαραβέγιας ζητεί να ενημερωθεί από τους συναρμόδιους υπουργούς εάν θα λαμβάνουν οι εκπαιδευτικοί των φροντιστηρίων που διαθέτουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή βεβαίωση νόσησης σε ισχύ, δωρεάν self test για τον έλεγχο μετάδοσης του κορωνοϊού.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου