ΤΟΠΙΚΑ

Στο εδώλιο για παράνομα επιδόματα αναπηρίας

στο-εδώλιο-για-παράνομα-επιδόματα-ανα-212896

Ποινές φυλάκισης 4 και 18 μηνών επέβαλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου

Απίστευτα κόλπα σκαρφίζονται επιτήδειοι για να εισπράττουν παράνομα επιδόματα, παρά την πολύχρονη οικονομική κρίση και τα προβλήματα που έχει προκαλέσει στην ελληνική κοινωνία.

Οι επιτήδειοι δεν διστάζουν να βάλουν στο μάτι ακόμη και τα επιδόματα αναπηρίας και με πλαστά δικαιολογητικά να εξαπατήσουν Υπηρεσίες και να εισπράξουν χρήματα που δεν δικαιούνται, δρώντας επί της ουσίας σε βάρος άλλων πολιτών που αντιμετωπίζουν πραγματικά πρόβλημα.

Εν προκειμένω δύο Ρομά ηλικίας 31 και 32 αιτών απέσπασαν από το Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας Βόλου πιστοποιητικό για αναπηρία τέκνου δηλώνοντας ψεύτικα στοιχεία και το κατέθεσαν στη Διεύθυνση Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου Καρδίτσας για να εισπράξουν επιδόματα συνολικού ύψους 2.700 ευρώ.

Ομως το ψέμα έχει κοντά ποδάρια. Η απάτη έγινε αντιληπτή τον Σεπτέμβριο του 2017 και ο 31χρονος αναγκάστηκε να επιστρέψει στο ακέραιο τα χρήματα, ενώ αμφότεροι κατηγορήθηκαν για πλαστογραφία με χρήση και υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης.

Για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία μετά από έλεγχο και οι δύο δράστες παραπέμφθηκαν για να δικαστούν στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου.

Η δίκη έγινε χθες με το δικαστήριο να κρίνει ένοχους και τους δύο κατηγορούμενους. Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου επέβαλε στον 31χρονο συνολική ποινή φυλάκισης 4 μηνών με τριετή αναστολή και στον 32χρονο, που κατηγορούταν για άμεση συνέργεια στην πλαστογραφία με χρήση και υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης, συνολική ποινή φυλάκισης 18 μηνών με τριετή αναστολή.

Στη δίκη ήταν παρών διά πληρεξούσιου δικηγόρου ο 31χρονος, ενώ δεύτερος κατηγορούμενος απουσίαζε και καταδικάστηκε ερήμην.

Ο συνήγορος υπεράσπισης παραδέχτηκε ότι ο 31χρονος πήρε το παιδί του συγκατηγορούμενού του για να εισπράξει επιδόματα και τόνισε ότι τα χρήματα επιστράφηκαν στο δημόσιο στο ακέραιο.

Παρά την επιστροφή των χρημάτων το δικαστήριο καταδίκασε τους δύο κατηγορούμενους. Οι καταδικασθέντες έχουν δικαίωμα να ασκήσουν έφεση.

Επισημαίνεται ότι σε έλεγχο του 2012 διαπιστώθηκε ότι πάνω από 36.200 άτομα λάμβαναν παράνομα προνοιακά επιδόματα. Φαίνεται όμως παρά τα μέτρα που ελήφθησαν οι επιτήδειοι δεν το βάζουν κάτω και συνεχίζουν να απασχολούν.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου