ΤΟΠΙΚΑ

Συνεργασία για την κατασκευή του αγάλματος του Ιάσονα

συνεργασία-για-την-κατασκευή-του-αγάλ-212665

Συνάντηση για προώθηση δράσεων σχετικά με την ολοκλήρωση της κατασκευής του αγάλματος του Ιάσονα το οποίο θα τοποθετηθεί στην παραλία του Βόλου πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Οργανισμού Λιμένος Βόλου.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Νίκος Ντόκος ως υπεύθυνος ολοκλήρωσης του όλου εγχειρήματος, ο Διευθύνων Σύμβουλος ΟΛΒ, Σωκράτης Αναγνώστου, ο Καθηγητής Αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Θεοκλής Καναρέλης και το στέλεχος των Τεχνικών Υπηρεσιών του ΟΛΒ, Φυτιλής Σπύρος.

Συζητήθηκαν δράσεις που πρέπει να ακολουθηθούν μιας και, όπως επισημάνθηκε, το θέμα της εύρεσης πόρων για την κατασκευή του αγάλματος έχει ήδη σχεδόν ολοκληρωθεί.

Ο ΟΛΒ αναλαμβάνει τη διευθέτηση του χώρου εγκατάστασης βάσει της εγκεκριμένης από την Περιφέρεια αρχιτεκτονική μελέτη (μάρμαρα -βάθρο -φωτισμός κλπ).

Επιπλέον, όπως αναφέρθηκε στη συνάντηση, η Περιφέρεια Μαγνησίας ήδη με επίσημο έγγραφο που απέστειλε αναλαμβάνει το 50% της αξίας κατασκευής του αγάλματος και ο Δήμος Βόλου αναλαμβάνει το υπόλοιπο μισό του αγάλματος και αναμένεται η επίσημη επιβεβαίωση καθόσον ο Δήμαρχος Βόλου είναι θετικός για τη διάθεση της χρηματοδότησης.

Στη συνέχεια θα προκηρυχθεί πανελλήνιος αρχιτεκτονικός διαγωνισμός για τη φιλοτέχνηση του αγάλματος. Το ύψος του αγάλματος μαζί με τη βάση του υπολογίζεται στα 3,5 έως 4 μέτρα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου