ΤΟΠΙΚΑ

Περιορισμών μετακινήσεων ζήτησε από τους κατοίκους της Μαγνησίας ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης

περιορισμών-μετακινήσεων-ζήτησε-από-212018

Ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης, μίλησε στο LIVE NEWS για τα μέτρα που έχει λάβει το υπουργείο και οι αρμόδιοι φορείς για την κακοκαιρία «Διομήδης».

«Μόλις τελείωσε η σύσκεςψη με τους περιφερειάρχες, Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και νοτίου Αιγαίου, την αστυνομία καθώς και τις εταιρείες που έχουν σχέση με τις εθνικές οδούς. Είμαστε σε συνεχή επιφυλακή, μετά τον σεισμό και τις χιονοπτώσεις στη Φλώρινα και πρακολουθούμε το φαινόμενο», τόνισε αρχικά ο κ. Στυλιανίδης.

«Η κακοκαιρία χτύπησε περισσότερο τη Θεσσαλία. Ο όγκος νερού στη Μαγνησία, έχει φτάσει πάνω από τα 120 εκατοστά νερού, και σε ετήσια βάση στην Αττική έχουμε 400 εκατοστά το χρόνο. Έχουμε στείλει μέσω του 112 μήνυμα έτσι ώστε να ενημερώσουμε τους πολίτες της Μαγνησίας να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους στο ελάχιστο», πρόσθεσε.

Προληπτικές εκκενώσεις

«Το πρόβλημα συνεχίζεται, κάναμε και προληπτικές εκκενώσεις, ζητήσαμε από χωριά να κάνουν προληπτική εκκένωση, οι οποίες διεξήχθησαν με τάξη και ασφάλεια. Την ίδια στιγμή εξαιτίας του σωστού συντονισμού που έγινε και της προεργασίας και ετοιμότητας σε ρέματα, περιορίστηκαν οι επιπτώσεις και τα προβλήματα από αυτά τα φαινόμενα. Εκτιμούμε ότι το φαινόνμενο θα κατέβει προς τα κάτω θα εξελιχθεί σε Βοιωτία και Φωκίδα και έχουμε έρθει σε επαφή και με τις εταιρείες διαχείρισης και κατασκευής των δρόμων, προκειμένου να είμαστε όλοι σε εγρήγορση και να το αντιμετωπισουμε», ανέφερε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης.

«Οι πολίτες οφείλουν να λάβουν υπόψιν τους το μήνυμα του 112, να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους, το χιόνι και η βροχή θα δημιουργήσει περαιτέρω προβλήματα. Όποιος αντιμετωπίσει προβλήματα μπορεί να επικοινωνήσει με την αστυνομία, το 112 και με την Πολιτική Προστασία», τόνισε.

«Σε τέτοιες στιγμές, χρειάζεται η απόυτη συνεργασία όλων των αρμόδιων φορέων αλλά και των πολιτών»,υπογράμμισε ο κ. Στυλιανίδης.

Δείτε το βίντεο:

megatv.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου