ΑΡΧΙΚΗ
ΤΟΠΙΚΑ

Νέα παρέμβαση Μαραβέγια για τα αιτήματα της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας

Τα αιτήματα της Ένωσης Ξενοδόχων Νομού Μαγνησίας προώθησε με Αναφορά του προς τους υπουργούς Τουρισμού κ. Β. Κικίλια και Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Κ. Χατζηδάκη, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνος Μαραβέγιας. Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια της πανδημίας, ο βουλευτής έχει ασκήσει επανειλημμένες κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση των συνεπειών που υπέστη ο τομέας του τουρισμού εξαιτίας της κρίσης του κορωνοϊού.

Η παρούσα Αναφορά βασίζεται σε επιστολή της Ένωσης Ξενοδόχων με την οποία ζητείται για μια ακόμη φορά η στήριξη του τουριστικού κλάδου προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι οικονομικές συνέπειες, ιδιαίτερα στη λειτουργία των ξενοδοχειακών µμονάδων.

Συγκεκριμένα ζητείται:

  1. Η άμεση εκταμίευση των ποσών που εκκρεμούν προς πληρωμή από τη δράση «Επιδότηση κεφαλαίου κίνησης πληττόµενων από την πανδημία επιχειρήσεων φιλοξενίας» και από το πρόγραμμα «Τουρισµός για όλους».
  2. Η µμείωση του ελάχιστου απαιτούμενου χρόνου απασχόλησης εργαζομένων κάτω του 50% για ένταξη στο πρόγραμμα «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ», η εφαρμογή του μέτρου των αναστολών των συμβάσεων εργασίας και η άμεση αποπληρωμή των οφειλόμενων από το πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού του ΟΑΕ∆.

Με την αναφορά του ο κ. Μαραβέγιας ζητεί από τους αρμόδιους υπουργούς να εξετάσουν τα αιτήματα της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας, στο πλαίσιο της αγωνιώδους προσπάθειας που καταβάλει η κυβέρνηση για τη στήριξη του τουρισμού στη χώρα μας και των επαγγελματιών του κλάδου.

#Tags

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ