ΤΟΠΙΚΑ

Νέα παρέμβαση Μαραβέγια για τα αιτήματα της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας

νέα-παρέμβαση-μαραβέγια-για-τα-αιτήμα-211762

Τα αιτήματα της Ένωσης Ξενοδόχων Νομού Μαγνησίας προώθησε με Αναφορά του προς τους υπουργούς Τουρισμού κ. Β. Κικίλια και Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Κ. Χατζηδάκη, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνος Μαραβέγιας. Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια της πανδημίας, ο βουλευτής έχει ασκήσει επανειλημμένες κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση των συνεπειών που υπέστη ο τομέας του τουρισμού εξαιτίας της κρίσης του κορωνοϊού.

Η παρούσα Αναφορά βασίζεται σε επιστολή της Ένωσης Ξενοδόχων με την οποία ζητείται για μια ακόμη φορά η στήριξη του τουριστικού κλάδου προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι οικονομικές συνέπειες, ιδιαίτερα στη λειτουργία των ξενοδοχειακών µμονάδων.

Συγκεκριμένα ζητείται:

  1. Η άμεση εκταμίευση των ποσών που εκκρεμούν προς πληρωμή από τη δράση «Επιδότηση κεφαλαίου κίνησης πληττόµενων από την πανδημία επιχειρήσεων φιλοξενίας» και από το πρόγραμμα «Τουρισµός για όλους».
  2. Η µμείωση του ελάχιστου απαιτούμενου χρόνου απασχόλησης εργαζομένων κάτω του 50% για ένταξη στο πρόγραμμα «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ», η εφαρμογή του μέτρου των αναστολών των συμβάσεων εργασίας και η άμεση αποπληρωμή των οφειλόμενων από το πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού του ΟΑΕ∆.

Με την αναφορά του ο κ. Μαραβέγιας ζητεί από τους αρμόδιους υπουργούς να εξετάσουν τα αιτήματα της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας, στο πλαίσιο της αγωνιώδους προσπάθειας που καταβάλει η κυβέρνηση για τη στήριξη του τουρισμού στη χώρα μας και των επαγγελματιών του κλάδου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου