ΤΟΠΙΚΑ

Σε ακρόαση στον Εισαγγελέα εκπαιδευτικοί για το περιστατικό σχολικής βίας

σε-ακρόαση-στον-εισαγγελέα-εκπαιδευτ-211622

Μάρτυρας του συμβάντος περίοικος του σχολείου που επικοινώνησε χθες με τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ

Το κατώφλι της Εισαγγελίας Βόλου, πέρασε χθες το πρωί η οικογένεια του 7χρονου μαθητή- θύματος πρωτοφανούς περιστατικού βίας από συμμαθητές του σε δημοτικό σχολείο της πόλης, εν ώρα μαθήματος.

Συνοδεία του δικηγόρου της, η οικογένεια αναφέρθηκε στα γεγονότα της περασμένης Τρίτης, όταν η ίδια η μητέρα του μαθητή έγινε μάρτυρας ξυλοδαρμού του γιου της μέσα στο σχολικό προαύλιο.

Όπως είχε αναδείξει σε πρωτοσέλιδο δημοσίευμά του ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ, λίγο μετά τη 1:30 το μεσημέρι, η α’ τάξη του συγκεκριμένου σχολείου, είχε μάθημα γυμναστικής. Η μητέρα προσέγγισε στα κάγκελα του προαυλίου όπου γινόταν το μάθημα. Είδε το παιδί της να ζητάει από τη δασκάλα να πάει τουαλέτα. Ενώ το παιδί κατευθυνόταν προς τις σχολικές τουαλέτες, η μητέρα παρατήρησε ότι από πίσω ακολούθησαν δύο παιδιά – συμμαθητές του γιου της. Ακολουθώντας τη διαδρομή έξω από τα κάγκελα του σχολείου, σοκαρίστηκε από το θέαμα που αντίκρισε. Είδε το παιδί της πεσμένο στο έδαφος, με τον έναν συμμαθητή του να τον κρατάει κάτω και τον άλλο να τον κλωτσάει στα πόδια και στο κεφάλι.

Αμέσως η μητέρα άρχισε να φωνάζει. Κατευθύνθηκε προς την πλευρά της δασκάλας και της ζήτησε να ανοίξει την πόρτα του σχολείου. Η δασκάλα που πιθανόν δεν αντιλήφθηκε τι γινόταν στην άλλη άκρη του σχολικού προαυλίου, της απάντησε ότι δεν επιτρέπεται η είσοδος στο σχολείο, εν ώρα μαθήματος.

Η μητέρα δεν πτοήθηκε. Πήδηξε από τα κάγκελα του σχολείου και απομάκρυνε τα παιδιά που χτυπούσαν το γιο της.

Το περιστατικό η οικογένεια ανέφερε στον Εισαγγελέα ζητώντας παρέμβαση της Δικαιοσύνης και εκφράζοντας το φόβο ότι το συμβάν επιχειρείται να αποσιωπηθεί.

Μάλιστα, αμφισβητήθηκε το αποτέλεσμα της παιδαγωγικής έρευνας σχολικής συμβούλου, που προχθές επικοινώνησε με τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, υποστηρίζοντας ότι «το περιστατικό είναι εντελώς ψευδές».

Ο Εισαγγελέας αναμένεται από την ερχόμενη Δευτέρα να καλέσει σε ακρόαση εκπαιδευτικούς του σχολείου.

Μάρτυρας γειτόνισσα

Το περιστατικό έσπευσε προχθές να διαψεύσει η σχολική σύμβουλος, που ανέλαβε να προχωρήσει στην παιδαγωγική έρευνα, μετά τις καταγγελίες που δέχθηκε από την οικογένεια του 7χρονου μαθητή.

«Το περιστατικό είναι εντελώς ψευδές», είχε ισχυριστεί η σχολική σύμβουλος Κατερίνα Μαλαμίτσα, επικαλούμενη το αποτέλεσμα της παιδαγωγικής της έρευνας.

Οι ισχυρισμοί της σχολικής συμβούλου προκάλεσαν την αντίδραση κατοίκου στην περιοχή όπου βρίσκεται το σχολείο, που επικοινώνησε χθες με τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ και επεσήμανε ότι ήταν μάρτυρας στο συμβάν.

«Μου έκανε εντύπωση η διάψευση του συμβάντος. Εγώ ήμουν εκείνη την ώρα στη βεράντα του σπιτιού μου και είδα τη μητέρα που φώναζε «βοήθεια, χτυπάνε το παιδί μου» και στη συνέχεια την είδα να πηδάει πάνω από τα κάγκελα του σχολείου», ανέφερε μάρτυρας του συμβάντος.

Και νέο περιστατικό σχολικής βίας

Νέο περιστατικό σχολικής βίας μεταξύ νηπίων, καταγγέλθηκε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, αυτή τη φορά από γονέα μαθητή σε νηπιαγωγείο του Βόλου. Το περιστατικό σημειώθηκε την Πέμπτη το μεσημέρι, στις 12:15, κατά το σχόλασμα. Μαθητής του νηπιαγωγείου, που φέρεται να εκδηλώνει ιδιαίτερα βίαιη συμπεριφορά προς τους συμμαθητές του, επιτέθηκε σε 5χρονο σπρώχνοντάς τον, με αποτέλεσμα το δεύτερο παιδί, να πέσει και να χτυπήσει με το πίσω μέρος του κεφαλιού του στην κόχη από ντουλάπα και να τραυματιστεί. Το συμβάν έγινε μπροστά τα μάτια γονέων των μαθητών που είχαν πάει να τα παραλάβουν και με μάρτυρα τον πατέρα του παιδιού θύματος. Το παιδάκι χθες δεν ήθελε να πάει σχολείο και παρέμεινε στο σπίτι. Σύμφωνα με τον πατέρα ο μαθητής που επιτέθηκε στο γιο του, έχει εκδηλώσει κι άλλες φορές επιθετική συμπεριφορά εναντίον συμμαθητών του. Ο ίδιος θα προχωρήσει σε αναφορά προς τη σχολική σύμβουλο και τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου